V finalu sta od sedmerice slovenskih skakalcev nastopila še Robert Kranjec (270,8), ki je s 13. mesta po polovici tekme nazadoval na končno 16., ter Jurij Tepeš (261,5), ki je v finalu napredoval na 24. mesto.

Brez finala so na današnji tekmi ostali Jaka Hvala na 33. mestu, Rok Justin na 44., Tomaž Naglič na 45. in Matjaž Pungertar na 49. mestu.

Hud padec Morgensterna v prvi seriji

Prvo serijo je zaznamoval grd padec Avstrijca Thomasa Morgensterna, zmagovalca sobotne tekme, ki ga je pri doskoku raztegnilo, da se je nekajkrat zakotalil in za kratko tudi izgubil zavest.

Avstrijskega zvezdnika so takoj oskrbeli na prizorišču, nato pa ga sredi finalne serije s helikopterjem odpeljali na tomografijo v Freiburg. Beljačan je bil odziven, vendar čuti močne bolečine, zlasti v prsnem košu, utrpel pa je tudi ureznine po obrazu, je takoj po padcu sporočil glavni trener avstrijske reprezentance Alexander Pointner.

»Naslednji dnevi zame ne bodo nič kaj prijetni«

Zdravniški pregledi z računalniško tomografijo so pokazali, da ima Morgenstern hude ureznine in podplutbe po celem telesu, ugotovili pa so mu tudi zlom kosti v desni dlani. Ob tem ima tudi odrgnine in ureznine po obrazu. Beljačan bo preživel noč na opazovanju v zasebni celovški bolnišnici Altis, kamor ga bodo prepeljali še danes. V ponedeljek pa ga čakajo še podrobnejši zdravniški pregledi. Po dodatnih pregledih bo znano, za koliko časa bo moral na prisilni počitek.

"Pri padcu sem razmišljal le o tem, kako Kličku uspe zdržati takšne udarce. Nato so ugasnile vse luči," je v šali dejal Morgenstern in dodal: "Povsod po telesu čutim močne bolečine, a menim, da ni nič resnejšega. Lahko si le predstavljam, da naslednji dnevi zame ne bodo nič kaj prijetni."

Po dobrih novicah si je oddahnil tudi Pointner: "Vesel sem, da se je Thomas izognil resnim poškodbam. Zdaj moramo počakati, kako bo okreval in verjamem, da bo kmalu spet stoodstoten. Želim mu kar najhitrejše okrevanje."