Ihanec se je zelo dobro držal prvo polovico tekme, saj je obe streljanji leže opravil brez napake, ter iz kroga v krog napredoval vse do 32. mesta. Po streljanjih stoje je moral trikrat obkrožiti kazenski krog, bil po zadnjem izhodu iz strelišča že izven štirideseterice, nato pa si je do cilja vendarle izboril 38. mesto in tretje točke svetovnega pokala v tej sezoni.

"Navkljub rezultatu nastop ni bil slab. Občutki so zelo različni, morda mi manjka še nekaj hitrosti in nekaj natančnosti, saj prikazano še ni bilo dovolj za vidnejše napredovanje. V smučini sem se lahko prebijal naprej in se primerjal s tekmeci, na strelišču pa bo treba storiti korak naprej. Na tretjem postanku mi je šlo dokaj solidno, na zadnjem pa sem se boril za vsako zadeto tarčo. Časa do naslednjih tekem je dovolj in izkoristil ga bom za popravke napak," je napovedal Bauer.

V ospredju je mlajši od bratov Boe je znova prikazal odlično predstavo, saj je vodil od starta do cilja in se kljub eni zgrešeni tarči s prepričljivo prednostjo 37,5 sekunde že drugič v dveh dneh zavihtel na najvišjo stopničko. Drugo mesto je osvojil Lesser, ki mu edinemu izmed deseterice ni bilo treba v kazenski krog, na tretje mesto pa je napredoval Šipulin.

Biatlonci se bodo znova potegovali za točke svetovnega pokala po božično-novoletnih praznikih, ko jih bo 3. januarja pozdravil nemški Oberhof.