Na televizijskem programu, ki je namenjen podeželskemu prebivalstvu, so gostili zbor, ki je prepeval pesem, ki posredno slavi holokavst in slabšalno uporablja besedo Židje. V pesmi, ki jo je prepeval neimenovani zbor, del besedila govori o tem, da »le kot dim v dimniku, samo za to je dober Žid«. Voditeljica se je po nastopu celo zahvalila tako pevcem kot direktorju omenjenega kulturnega centra, s katerim je spregovorila o lokalni folklori.

Romunski minister za zunanje zadeve Titus Corlatean je antisemitski napad ostro obsodil in pozval državnega tožilca in parlament, da se odgovorni zagovarjajo pred sodiščem. Vodstvo televizijske hiše, ki je predvajala omenjeno oddajo, je sicer včeraj objavilo sporočilo, v katerem trdijo, da niso odgovorni za izbor božičnih pesmi, saj je pesmi izbral center za zaščito kulturne dediščine v pokrajini Cluj.

Nevladna organizacija MCA Romunija, ki se bori proti antisemitizmu, je ostro obsodila odziv vodstvo televizije TVR3, saj naj bi bilo po njihovem mnenju nedopustno, da televizijska hiša odgovornost vali na lokalne organizacije. MCA je poslala pismo tudi romunskemu predsedniku in premierju, v katerem se jim zdi neverjetno, da javni uslužbenci niso obsodili antisemitske pesmi, v kateri se ljudi poziva k zažiganju Židov.