PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Anglija – Premier

Tottenham - Liverpool (ob data gol?)
1 (=da)

Na White Hart Laneu se danes obeta poslastica, saj bosta obe ekipi poskušali priti do zmage, ki bi ju obdržala v boju za naslov prvaka, predvsem pa so tri točke nujne za domače, ki bi ob porazu izgubili stik s prvo četverico. Ker Tottenham nima ravno veliko prostora za taktiziranje, bo verjetno od prve minute krenil proti golu gostov, kar bo rdečim ponudilo veliko prostora za nevarne proti napade in z izjemnim Suarezom jim bo skoraj zagotovo uspelo priti do nekaterih lepih priložnosti za gol, medtem ko bo njihova nenajbolj zanesljiva obramba prav tako na težkih preizkušnjah. Ob dobri formi obeh moštev se zdi, da se bodo mreže v Londonu danes tresle. Tottenham je na zadnjih petih tekmah namreč dosegel 12 golov, Liverpool pa celo 17. (7/10)

Nogomet - Italija - 1.liga

Juventus - Sassuolo
1

Juve je po petih zaporednih zmagah v sredo doživel boleč poraz na neregularnem igrišču v Carigradu, kar ga je stalo napredovanja v ligi prvakov. Stara dama bo jezo verjetno danes sprostila proti Sassuolu, ki se bori za preživetje med prvoligaši, v Torinu pa ga čaka težka naloga, če želi uiti porazu, saj bodo domači stremeli k ohranitvi stoodstotnega izkupička na svojem terenu. (8/10)

Nogomet - Nemčija - 1. Liga

Bayer L. – Eintracht F.
1

Bayer ima zelo dobro sezono, saj se je v ligi prvakov prebil v osmino finala, v bundesligi pa še edini drži stik z Bayernom. V želji, da bo zaostanek za Bavarci ostal le štiri točke, bodo domači danes storili vse, da premagajo skromni Eintracht, ki je na 15 tekmah do sedaj osvojil le 11 točk. Vse razen prepričljive zmage domačih, ki so zmagali 6 od zadnjih 7 tekem, bi bilo presenečenje. (6/10)

Nogomet - Španija - 1.liga

Real Sociedad - Betis
1, 0

Baski bodo poskušali čim prej pozabiti neuspešno nastopanje v ligi prvakov in se usmeriti v domače prvenstvo, kjer želijo ponovno končati na enem od prvih šestih mest, kar jim tudi v naslednji sezoni omogoča nastop v Evropi. Danes imajo lepo priložnost za osvojitev novih točk, saj gostijo zadnjeuvrščeni Betis, ki je v prvih 15 krogih dosegel le dve zmagi, obe doma. (7/10)

Hokej - EBEL liga

Olimpija - Linz
2

Olimpija z današnjo tekmo proti Linzu končuje niz štirih domačih tekem v enem tednu. Po porazih proti Dunaju in Gradcu, so zmaji v petek le uspeli zmagati, ko so bili po kazenskih strelih boljši od Znojma. A danes jih verjetno čaka še najtežja naloga, saj v Ljubljano prihaja močni Linz, ki je v hudem boju za prvo mesto, saj je s petimi točkami zaostanka ob tekmi manj šele peti, zato za avstrijske železarje danes prideta v poštev le obe točki. Po petih zaporednih zmagah gostje upravičeno računajo tudi na uspeh proti zmajem. (5/10)