Osmoljenec dneva je bil Robert Žbogar, ki je na 50 delfin s 23,69 kar za tri desetinke izboljšal osebni rekord, bil 26., za uvrstitev v polfinale pa mu je zmanjkalo vsega pet stotink. "Spet se mi nista izšla obrat in prihod v cilj, zapravil sem najmanj dve desetinki in to mi gre počasi že na živce," je bil po solidnem nastopu nezadovoljen Radovljičan. Tri desetinke je osebni rekord izboljšal tudi Velenjčan Žiga Cerkovnik in bil 42.

Še enkrat je bil uspešen tudi mladi triglavan Peter John Stevens, ki je na 200 prsno z 2:14,46 izboljšal slovenski mladinski rekord. "Še zdaj mi je žal za ponesrečen nastop na 100 prsno, kjer sem sicer izboljšal osebni rekord, ne pa tudi mladinskega," je dan po prvem članskem finalu na 50 prsno, kjer je bil le desetinko od medalje, ocenil mladinski svetovni prvak iz Kranja. Na koncu je pristal na 42. mestu.

Zelo vesel je bil tudi Martin Bau, ki je na prvenstvu premaknil lastne meje. Na 200 prosto je z 1:47,49 osebni rekord popravil za dve sekundi in bil 35. "Noro. Najprej sem bil po teh nastopih tukaj utrujen, potem pa je dirka lepo stekla in tekmeci so me potegnili za sabo. Pred tekmo bi bil zadovoljen z osebnim rekordom dosežkom 1:48,5," je povedal Mariborčan.

Nastope slovenske reprezentance na XVII. evropskem plavalnem prvenstvu v Herningu na Danskem je z 19. mestom in novim državnim rekordom 25,10 sklenila Nastje Govejšek na 50 prosto. Govejškova je slovenski rekord s 25,21 postavila že v predtekmovanju.

"S tema nastopoma sem zadovoljna. Izida sta super, če bi se še malo boljše izšlo, bi bilo lahko še malo boljše, a vseeno," je po tekmi povedala Velenjčanka, lani najmlajša slovenska olimpijka v Londonu, ki je imela drobne težave na obratu.

Skupaj so slovenski plavalci v Herningu kar 20-krat popravljali slovenske rekorde v mladinski in članski konkurenci, na račun Govejškove, ki je do novega leta še mladinka, jih je šlo polovico.