Kralji so hitro prevzeli vajeti tekme v svoje roke, v prvih štirih minutah je bilo že 2:0. Ottawi popoldanski razpored tekem očitno ne ustreza, saj so doslej na osmih tekmah, ko je prvi pak padel pred sedmo zvečer, zmagali le enkrat. "Ko smo enkrat vodili s 3:0, smo začeli igrati bolj ležerno. Dovolili smo jim, da so se vrnili v igro, zadeli dvakrat, držali priključek, zato je bilo potem treba spet zbrano odigrati," je po tekmi povedal branilec kraljev Drew Doughty.

Novinec v vratih Los Angelesa Martin Jones je podaljšal niz zmag, odkar brani za LA, pred svojimi vrati je tokrat ustavil 37 strelov. Za senatorje sta zadela Joe Corvo in Erik Karlsson. Prvi vratar ekipe Craig Anderson je v peti minuti moral iz gola, potem ko je v štirih strelih dobil dva gola. Nadomestil ga je Robin Lehner in tekmo dokončal z izkupičkom treh golov iz 22 strelov.

"Imel sem slab dan. Vsak ga ima od časa do časa. To je pač tako, da zasveti redeča lučka, ko naredim napako, vse skupaj tako še bolj pride do izraza. To je bedno, ampak ne smem se zdaj preveč preveč osredotočati na to. Treba je iti naprej in pozabiti slab dan. Radar je zaznal svoje, zdaj je treba pozabiti in se osredotočiti na naslednje tekme. Hitreje ko to storiš, boljše je," je po tekmi dejal vratar Ottawe Anderson.

V ostalih tekmah so Buffalo Sabres po podaljšku izgubili proti Calgary Flames z 1:2, New York Islanders so proti Montreal Canadiens v dodatnem delu klonili z 0:1, Columbus Blue Jackets pa proti St. Louis Blues s 3:4. Tekme v Coloradu ni odločil niti podaljšek, pač pa šele kazenski streli, moštvo Avalanche je moralo z 1:2 priznati premoč Minnesota Wild.

Ostali dvoboji so se končali v rednem delu. Winnipeg Jets so s 4:6 klonili proti Dallas Stars, Detroit Red Wings so z 1:4 izgubili proti Pittsburgh Penguins, Nashville Predators so San Jose Sharks premagali s 3:2, Toronto Maple Leafs pa Chicago Blackhawks s kar 7:3. New Jersey Devils so bili od Tampa Bay Lightning boljši s 3:0, Vancouver Canucks od Boston Bruins s 6:2, Phoenix Coyotes pa so z 1:3 izgubili proti Carolina Hurricanes.