Mlajši od bratov Boe je uprizoril sijajno predstavo, brezhiben je bil pri streljanju, saj je pokril vseh deset tarč, najhitrejši pa je bil tudi v smučini, ko je za skoraj 33 sekund (+32,9) na drugem mestu prehitel Čeha Ondreja Moravca. Tretji je bil vodilni v svetovnem pokalu Francoz Martin Fourcade, ki je moral enkrat v kazenski krog, za zmagovalcem pa je zaostal 37,1 sekunde.

Fak še ni povsem okreval zaradi želodčnih težav, odločitev o odpovedi preizkušnje pa je sprejel po ogrevanju zaradi slabega počutja. »Poskusil sem nastopiti, zato sem tudi prišel na biatlonski stadion, vendar sta bila slabost in občutek izčrpanosti prevelika. Včeraj zvečer sem bil sicer na pregledu pri zdravniku in kot kaže, sem dobil okužbo z bakterijo, zato bo potrebno potrpeti še nekaj dni. Potrebujem čas in počitek,« je dejal Fak.

Bauer je moral dvakrat v kazenski krog, zaostanek 1:54,5 pa je zadoščal za mesta zunaj prve štirideseterice. Simon Kočevar je bil 61., potem ko je pokril vseh deset tarč, slabše pa se je odrezal v smučini, saj je za najboljšim zaostal dve minuti in 17 sekund, Janez Marič je zgrešil štiri tarče, njegov zaostanek 3:12,2 minute pa je zadoščal za 84. mesto.

»Z nastopom v celoti ne morem biti zadovoljen, morda le s posameznimi deli, kjer sem se čutil dovolj močnega, da bi lahko prikazal tudi boljšo predstavo. Žal so se mi na strelišču v položaju stoje spet ponovile stare napake. Prav gotovo zdaj nisem na ravni, kot bi moral biti, sicer bi bil z dvema zgrešenima tarčama vsaj med trideseterico,« je nastop ocenil danes najboljši slovenski tekmovalec Bauer.

Nedeljski zasledovanji bosta na sporedu ob 11.15 za ženske in ob 13.25 za moške.