Trener Ivo Jan je v torek zvečer razlagal, da Olimpija sila težko lovi zaostanek z golom ali dvema. Tokrat je bilo drugače, saj je edinemu češkemu predstavniku v EBEL uspel zasuk po vodstvu ljubljanskih hokejistov, ki pa so v končnici še zmogli ujeti podaljšek. Jan je po dveh domačih porazih na začetku tedna ukrepal in nekoliko premešal branilske pare, ko je razstavil neprepričljiva Dervariča in Cvetka. Moštvi sta začeli precej rezervirano in v izenačeni prvi tretjini brez pravega ritma čakali predvsem na napake nasprotnika. Vratar Aleš Sila, ki je to pot dobil prednost pred utrujenim Jerryjem Kuhnom, je deloval zanesljivo, pomagali so mu tudi soigralci v polju.

Monotonost na ledu bi v nadaljevanju moral prekiniti Žiga Pešut, ki je s pol metra slabo zadel plošček in ga kljub praznim vratom poslal v zaščitno mrežo. Njegovo napako je znal popraviti soimenjak Grahut, potem ko ga je za golom dolgo čakal in uspešno našel Anže Ropret. Olimpija je dobila zalet, Znojmo pa je hitro izkoristil prvo večjo napako Sile, ki je dobil poceni zadetek med nogama in tako malce pokvaril vtis. V zadnji tretjini je kmalu po prihodu iz slačilnice še enkrat klonil, ko je Cvetek premalo odločno krenil v dvoboj s Podešvo. Olimpija je šla na vse ali nič, imela dovolj zrelih priložnosti, tudi dvakrat igralca več, ko ji je naposled uspelo zatresti mrežo. Podaljšek je izsilil iznajdljivi Miha Verlič, v seriji kazenskih strelov pa je za par točk pot do gola našel Gregor Koblar.

Po sploh prvem letošnjem uspehu Olimpije nad Znojmom je vratar Aleš Sila povedal: »To je vsekakor dobrodošla zmaga. Že na zadnjih tekmah smo bili zelo blizu, tokrat pa smo se res borili vseh 65 minut. Zaslužili smo si obe točki. Morda smo prikazali najboljšo igro v obrambi, zato mi je bilo lažje v golu. Zdaj bo v slačilnici malo bolj sproščeno, čeprav moramo resno kreniti na prihodnje obračune.« Ljubljančani bodo jutri na dobrodelni tekmi gostili Linz. Kdor bo v Tivoli prišel s plišasto igračo, bo imel na zahodni tribuni prost vstop.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Znojmo 3:2 po kazenskih strelih (0:0, 1:1, 1:1, 0:0, gledalcev 1000; 1:0 Grahut 35, 1:1 Pucher 39, 1:2 Podešva 42/PP1, 2:2 Verlič 56/PP1), Linz – KAC 4:1, Alba Volan – Salzburg 6:3, Dornbirn – Beljak 4:3 po kazenskih strelih, Gradec – Innsbruck 8:3, vrstni red: Salzburg 46, Beljak 43, Dunaj 42, Linz 41, Bolzano in Znojmo po 40, Gradec 35, KAC in Alba po 30, Dornbirn 28, Innsbruck 18, Olimpija 14. Pari prihodnjih tekem, danes ob 19.15: Dornbirn – Dunaj, Bolzano – Innsbruck, jutri ob 17.30: Olimpija – Linz, Beljak – Gradec, Salzburg – Znojmo, Bolzano – Dunaj, Alba – KAC.