Ste si tokrat obrili brke?

(smeh) Tokrat sem si jih! V Barceloni sem imel dobro šolo.

Ste zadovoljni z bronasto kolajno?

Plaval sem osebni rekord, s čimer sem zadovoljen, a želel sem plavati še hitreje. V polfinalu sem imel veliko rezerve. S kolajno sem zadovoljen, a definitivno nisem v takšni formi, kot sem bil na svetovnem prvenstvu. Vesel sem vsakega najboljšega izida, ki ga plavam, kar mi je tokrat uspelo. Dal sem vse od sebe, bronasta kolajna je lep uspeh.

Danes vas čaka že preizkušnja na pol krajši razdalji.

Jasno, cilj je nova kolajna. Zagotovo moram plavati najhitreje v finalu, zato bom svoje dosežke poskušal stopnjevati. Ponovno želim plavati osebni in državni rekord, ki sem ga pred tem izboljšal lani. Najpomembnejše bo, da mi bo uspel dober skok in obrat, saj sem v plavanju definitivno boljši. Največ izgubim pri skoku, kadar zaspim na startu. Moral bom biti zelo skoncentriran.

Potem še vedno največ pozornosti posvečate skoku?

Predvsem na 50-metrski razdalji je skok zelo pomemben. Reakcijo na startu sem že precej izboljšal, veliko boljše je tudi podvodno plavanje, a še vedno je veliko rezerv. Kar je v bistvu super, saj lahko še napredujem. Vsako leto sem boljši, zaradi skoka pa lahko plavam še bolje.

Kakšen je načrt za leto 2014?

Konec avgusta nas čaka evropsko prvenstvo v olimpijskih bazenih v Berlinu. To bo zagotovo glavna tekma leta, na kar se bom najbolj pripravil. Pred tem me čakajo trojne višinske priprave. Najprej v Coloradu, nato februarja v Sierri Nevadi v Španiji, maja pa še v Franciji. Načrt je približno enak kot lani, čaka pa me tudi veliko tekem. Denimo pred tem evropskim prvenstvom na Danskem mi je manjkalo predvsem tekem, česar prihodnje leto ne bo.

Kako ste se znašli, ko zdaj samo še plavate in ne več tudi študirate?

Tako bo še vsaj do olimpijskih iger. Zdaj imam v mislih samo plavanje, saj sem študij že uspešno končal.

Se kdaj zalotite, da vam je dolgčas?

Ne. Imam več časa, a ga preživim doma. Igram se na vrtu, več sem tudi z ženo. Delam stvari, ki jih mora vsak normalen mož. (smeh) Več se lahko posvetim plavanju, predvsem regeneraciji. Živim bolj normalno življenje kot pred tem, ko sem še študiral.

Domače kokoši že nesejo jajca?

Začele so ravno pred dvema tednoma. Predvsem ena jih nosi. Z ženo veliko hrane pridelava tudi doma.