Ljubljančani so danes igrali tretjo domačo tekmo zapored in tokrat, za razliko od dvobojev z Dunajem in Gradcem, zmagali, čeprav so po začetnem vodstvu do dveh točk prišli šele po kazenskih strelih. A zmago so pozdravili le redki navijači, saj niti darilo ljubljanskega kluba, brezplačen vstop na tekmo, ni pomagalo do boljšega obiska, tudi tokrat so se v dvorani Tivoli zbrali res le najbolj zvesti privrženci zeleno-belih.

Prvi del je minil ob izenačeni igri obeh ekip, nekoliko bolj aktivni so bili domači, a znova neučinkoviti. Najlepšo priložnost je v 18. minuti zapravil Ken Ograjenšek, ko z enega metra ni znal premagati vratarja Sasuja Hovija, domači vratar Aleš Sila pa je z dobrim posredovanjem v 15. minuti tudi preprečil vodstvo gostov.

Dolgo časa je kazalo, da se bo tudi druga tretjina končala brez golov. Domači hokejisti so bili sicer podjetnejši in si pripravili precej priložnosti, vendar niso znali zadeti niti iz najbolj ugodnih položajev. Tako so med drugim zadeli okvir vrat, Žiga Pešut pa je s pol metra zgrešil povsem prazna vrata. A je nato vendarle sledilo olajšanje; v 35. minuti je po podaji izza gola plošček le našel pot mimo Hovija. Vendar je bilo veselje domačih kratko: po napaki vratarja Sile, ki je plošček med nogami spustil v mrežo, so Čehi še pred koncem tretjine izenačili.

Že takoj na začetku zadnje tretjine so gostje ob številčni prednosti prvič povedli in upanje zeleno-belih na zmago je počasi ugašalo. Ljubljančani so se sicer še trudili, najlepšo priložnost si je pripravil Anže Ropret, ko pa je že kazalo, da bodo Čehi do konca tekme brez večjih težav zadržali minimalno vodstvo, je ob številčni prednosti vendarle zadel Verlič in izsilil podaljšek. V tem kljub terenski premoči Olimpije zadetka ni bilo, pri kazenskih strelih pa se je izkazal Sila s tremi obrambami, za zmago pa je edini zadel Gregor Koblar.

Zmaji bodo četrto in zadnjo tekmo v seriji štirih domačih obračunov tega tedna igrali v nedeljo. Njihov tekmec v Tivoliju bo Linz. To tekmo so v ljubljanskem klubu izbrali tudi za tisto z dobrodelno noto, saj bodo drugič (prvič so se za tako potezo odločili lani) gledalcem s plišastimi igračkami omogočili prost vstop, ti pa bodo medvedke in druge živalce lahko zmetali na led ob prvem zadetku domače ekipe.