Dugonjić je tokrat začel bolj pogumno, na polovici celo tesno vodil in bil na zadnji dolžini bazena poravnan s prvim favoritom, olimpijskim prvakom na 200 m prsno Gyurto in svetovnim podprvakom na 200 m prsno v velikem bazenu Kochom. V napetem finišu sta bila tekmeca močnejša in Dugonjić se je moral zadovoljiti z bronom. "Vedel sem, da smo vsi trije skupaj. Morda sem na tekmi malo menjal ritem, a na koncu nisem imel več moči in tekmeca sta me za malo prehitela," je po nastopu povedal Dugonjić.

Svoje peto odličje na teh prvenstvih, za Slovenijo pa že 55., je 25-letni Korošec po prihodu v cilj doživel z mešanimi občutki. "Po eni strani sem vesel, ker sem plaval nov državni rekord ... a želel sem si več. Predvsem rezultatsko, saj je bilo včeraj popoldan dosti lažje, a bil sem le tri desetinke počasnejši. Mislil sem, da je več rezerve, danes je bilo to največ, kar sem zmogel, a stopničk sem seveda vesel."

Dobro je v polfinalu na 50 m delfin nastopila tudi Nastja Govejšek, ki je s 26,88 še enkrat izboljšala lasten mladinski državni rekord. Do članskega rekorda Katje Hajdinjak ji je zmanjkala stotinka sekunde. "Za državni rekord bo še dovolj časa. Z izidom sem sicer zadovoljna, žal pa mi je na drugi polovici proge z očal padla ena od elastik, kar se mi še ni zgodilo in me je malo zmedlo." V polfinalu na 100 m mešano je nastopila še druga mladinka Tjaša Pintar iz Radovljice in bila z 1:02,08 ob mladinskem rekordu prav tako 20.

Ob koncu dneva so Robert Žbogar, Dugonjić, Govejškova in Pintarjeva so na evropskem prvenstvu v 25-metrskih bazenih na Danskem osvojili deseto mesto v mešani štafeti 4 x 50 metrov s časom 1:41,52. Slovenci so bili še dobri dve desetinki sekunde hitrejši kot v predtekmovanju. Z izjemo Dugonjića, ta je moral ob finalu na 100 m prsno še na podelitev, so prav vsi izboljšali jutranje dosežke. "Motivacija pri meni ni nikoli problem. Boljše kot zjutraj pa sem imel tudi v načrtu," je v imenu vseh opisal izkušeni Žbogar. Prvaki so Postali Rusi, ki so z 1:37,63 postavili nov svetovni rekord, drugi so bili Nemci, tretji pa Čehi.

V mednarodnem pogledu je izstopala Rusinja Julija Jefimova, ki je na 200 m prsno dosegla nov svetovni rekord 2:14,39. K dosežku ji je izdatno pomagala Danka Rikke Moeller Pedersen, ki je vodila večji del tekme, na koncu plavala sedem desetink hitreje od lastnega evropskega rekorda, a se morala zadovoljiti s srebrom. Za evropski rekord je ob zmagi na 100 m hrbtno poskrbela Danka Mie Nielsen.

Španka Mireia Belmonte Garcia je priplavala do drugega zlata, saj je bila najboljša še na 800 m prosto. Po popoldanskem delu so bile znane tudi slovenske uvrstitve. Tjaša Oder, ki je dopoldan popravila osebni rekord, je bila na koncu osma, Špela Bohinc pa 17.

Najboljša v ženskem kravlu na 100 metrov je postala Nizozemka Ranomi Kromowidjodjo, zelo zanimiv moški obračun na 400 m mešano pa je pripadel Madžaru Davidu Verrasztu, ki pa je bil le dve stotinki sekunde boljši od Izraelca Gala Neva. Na 100 m delfin je zmagal Rus Jevgenij Korotiškin.