V tesnem finišu so tekmo dobili Rusi, ki pa so bili le tri desetinke hitrejši od Nemcev, ti so bili večino tekme v ospredju. Zmagovalna postava Ivan Čerezov, Aleksander Loginov, Jevgenij Garaničev in Anton Šipulin je bila strelsko povsem izenačena z drugouvrščenimi Nemci, tudi Erik Lesser, Andreas Birnbacher, Arnd Peiffer in Simon Schempp so namreč porabili le pet dodatnih nabojev.

Slovenski ekipi je prizorišče Le Grand Bornand prineslo nekaj več uspeha kot Hochfilzen, a so imeli precej težav. Jakov Fak je večino noči prebedel zaradi bolečin v želodcu, po nekaj urah dodatnega spanca pa se je po posvetu z vodstvom reprezentance le odločil, da bo poskusil nastopiti.

Prvo predajo je popeljal na progo Simon Kočevar, ki je porabil le en dodaten naboj za deset tarč, vendar pa spet zaostal za najboljšim dobro minuto in pol. Klemen Bauer, ki je nadaljeval slovenski boj za potrditev olimpijske norme, je prevzel štafeto na 19. mestu in jo z vsemi porabljeni naboji (0+3, 0+3) predal Janezu Mariču kot 17.

Tudi Marič je največ časa porabil na strelišču, kjer je petkrat dodatno napolnil puško (0+2, 0+3), ter Faku izročil štafetno palico na 15. mestu. Fak je kljub bolečinam skušal čim bolje opraviti na progi in strelišču. Vseh deset nabojev je natančno zadelo tarče, na progi pa je prehitel štiri tekmovalce in pripeljal štafeto skozi cilj na 11. mestu.

"Spal sem samo kakšne štiri ure, saj so bile bolečine in krči nepopisni. Vseeno sem želel nastopiti in poskušati prinesti čim več naši štafeti. Če bi bila danes na sporedu tekma v konkurenci posameznikov, zanesljivo ne bi nastopil. Zelo, zelo težko mi je bilo na progi, saj sta se že po nekaj metrih vrnila občutek slabosti in utrujenosti. Naprej bo vse odvisno od tega, kako se bo telo odzvalo na današnji napor. Upam, da bo že večerni pregled pri zdravniku prinesel kakšen bolj konkreten odgovor," je tekmo podoživel Fak. Njegov sobotni nastop na sprinterski tekmi namreč za zdaj še visi v zraku.

Preostala dva dneva tekem v Franciji bodo biatlonke in biatlonci deležni dvojnega tekmovalnega programa. V soboto ob 10.30 se bodo za stopničke najprej potegovale biatlonke, ob 13.15 uri pa še biatlonci. Nedelja je rezervirana za obe zasledovanji.