Odbojkarji ACH Volleyja pa so zavedeni tudi zato, ker ne dobijo plač. Etika je samo teorija, vsakodnevna akcija v življenju pa je etos. Bojim se, da bo enak scenarij, kot je doletel jeseniški hokejski klub, doživel še kakšen kolektiv v drugih športih. Mladi talenti bodo izgubili svoje vzornike, kar je nevarno. Brez vzornikov je otroke veliko težje motivirati za športno udejstvovanje.

Da igralci nimajo plač, so krivi tisti, ki so balon preveč napihnili. Na to sem opozarjal že pred desetimi leti. Iz ACH Volleyja so me spraševali, koliko naj bodo plačani njihovi igralci, pa sem jim rekel, naj bodo plače raje nižje, a da so zagotovo izplačane vsak mesec. To me je vprašal Herman Rigelnik. Plača bi morala biti v višini štipendije, hkrati pa bi morali igralci poleg odbojke tudi študirati. Krasen primer je Matej Vidič, ki je končal Fakulteto za elektrotehniko.

Situacija je težka, a ne brezupna. Vsaka generacija je imela svoje težave, s katerimi se je borila. V takšnih razmerah se brusi karakter. Zagotovo ni lahko igrati vrhunsko odbojko in hkrati študirati, toda talent ima neverjetne darove. Talent išče težko situacijo, da se v njej lahko dokaže! Išče! Najtežje je vedno povprečnežu in tistemu, ki se vseskozi pritožuje. Iz krize pa nas lahko rešijo samo talenti in poštenjaki.

Moramo se namreč zavedati, da tudi med igralci niso vsi pošteni. Enako je med trenerji, sodniki, zdravniki in komentatorji, največ slabih primerov pa najdemo med funkcionarji. Moderen športni teater sloni na akterjih ter na njihovem živem ustvarjalnem delu. Brez tega pa ni nič, zato podprimo športne genije ter etične monarhe!

Viktor Krevsel je nekdanji jugoslovanski ter španski selektor.