Kot smo poročali, se je skupina staršev vmešala v postopek imenovanja ravnateljice in je zvijačno s preglasovanjem ustoličila svojo favoritko, čeprav sta šolski in dijaški kolektiv prej večinsko podprla svojo kandidatko Katjo Rek. Šolska inšpektorica Marija Karba je v inšpekcijskem postopku ugotovila, da je omenjeno glasovanje za ravnateljico potekalo nezakonito.

Njenega predloga, naj se postopek imenovanja ponovi, pa večina članov sveta ni upoštevala. Do živega jim ni prišla niti sodba delovnega sodišča, ki je pravnomočno razveljavilo sklep o imenovanju Mire Jug Skledar in je šoli naložilo, da najkasneje do 15. novembra izpelje ponovitev celotnega izbirnega postopka. Svet zavoda je ustrezni sklep sprejel šele na izredni seji 22. novembra, razpisa pa še ni objavil.

Že prej je učiteljski zbor pozval vso svojo peterico predstavnikov delavcev v svetu šole k odstopu. Vendar sta odstopili le tisti dve članici, ki sta že ves čas opozarjali na nezakonito delovanje sveta. Zato so na šoli prejšnji teden zaposleni večinsko izglasovali razrešitev upirajoče se trojice, med katero je tudi predsednik sveta Vladimir Korošec, in so izvolili nove člane sveta šole.

Dijaki so dan zatem izvolili še svoja dva nova predstavnika v svetu, ker sta bila prejšnja predstavnika na ta položaj imenovana v nasprotju z zakonom.

Dosedanji svet pa ignorira tudi te sklepe in je v ponedeljek izpeljal korespondenčno sejo v stari sestavi. Tam so med drugim sprejeli sklep, da bo s 1. januarjem vodenje šole prevzela vršilka dolžnosti ravnateljice Darinka Babič. Sedanja ravnateljica Nevenka Kisner namreč z novim letom odhaja v pokoj. Korošec svojega ravnanja včeraj ni hotel utemeljiti Dnevniku.

»Razmere so ta čas tako zapletene, da jih težko komentiram,« je bila včeraj redkobesedna Kisnerjeva. Po njenih besedah je na šoli ta čas inšpektorica za šolstvo, ki pregleduje dokumentacijo in zapisnike ter ugotavlja, kateri sklepi sveta šole so veljavni in kateri so bili sprejeti v nasprotju s predpisi. »Šele ko bomo prejeli zapisnik inšpekcijskega pregleda, bom znala napovedati, kakšni bodo naši nadaljnji ukrepi,« je dejala ravnateljica.