A klub iz Szekesfehervarja dveh posebnih tekem ne bo gostil na svojem domačem terenu, temveč se bo za to priložnost preselil v Budimpešto. V parku Vajdahunyad v središču madžarske prestolnice bodo hokejisti Sape v petek gostili vodilno moštvo Red Bull Salzburg, v nedeljo pa še prvake iz Celovca.

Madžari so v parku postavili drsališče s tribunami za 5000 gledalcev. Pred tekmami bodo na tem drsališču pripravili tudi spremljevalni program in tekme za mlajše selekcije, odigrali bodo dvoboj mladinske lige Ebel, na svoj račun pa bodo prišle tudi hokejistke.

V zgodovini lige Ebel bo Budimpešta peto prizorišče na prostem. Prva sta takšno obliko hokeja, ki je tudi zaradi že tradicionalne zimske klasike v ligi NHL vse bolj priljubljena, preizkusila koroška kluba KAC in VSV januarja 2010, ko so navijači napolnili stadion v Celovcu, številka 30.500 pa je tudi avstrijski rekord v gledanosti hokejske tekme.

Zagrebški Medveščak, ki od letošnje sezone ni več član lige Ebel, saj se je preselil v rusko KHL, pa je prvič pripravil "zimsko klasiko" konec januarja istega leta na drsališču Šalata. Pri Medveščaku so nato lani septembra pripravili dve tekmi na enem bolj nenavadnih prizorišč v zgodovini hokeja, v antičnem puljskem amfiteatru, doslej zadnji prireditelji tekem na prostem pa so bili pri ljubljanski Telemach Olimpiji, ko so januarja letos pripravili tri tekme na začasnem ledenem prizorišču na starem bežigrajskem stadionu v Ljubljani.