PRIDRUŽITE SE, PRVI MESEC SAMO 1 EUR
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Evropska liga

Zulte Waregem - Rubin Kazan
1, 0

Zulte je na dobri poti v šestnajstino finala, saj danes potrebuje le točko, v primeru remija v Mariboru pa napreduje tudi ob porazu. A Belgijci o takšnem scenariju prav gotovo ne razmišljajo, saj bodo raje sami poskrbeli za ugoden razplet. Na roke jim gre tudi dejstvo,  da ima Rubin že zagotovljeno prvo mesto v skupini, zato bodo Rusi verjetno prišli brez kakšnega od najboljših igralcev in bodo raje hranili moči za rusko prvenstvo, kjer jih čaka še kar precej dela, če želijo priti v igro za nastopanje v Evropi tudi prihodnje leto. To bodo domači verjetno znali izkoristiti in ob dobri formi (poraza ne poznajo že 10 tekem) ostali neporaženi, ne bo pa nobeno presenečenje, če bodo tekmo tudi dobili. (7/10)

Nogomet - Evropska liga

Tottenham - Anži M.
1

Tottenham je dobil vseh dosedanjih pet tekem in z lahkoto osvojil skupino, za konec pa ga čaka dvoboj z drugouvrčenim Anžijem, ki je kar nekoliko presenetljivo uspel priti do napredovanja, saj so Rusi letos razprodali skoraj celotno zvezdniško zasedbo in imajo v moštvu le še povprečne igralce, kar se dobro vidi ob pogledu na lestvico ruske prve lige, kjer Anži po 19 krogih brez ene same zmage zaseda zadnje mesto. Čeprav bo Tottenham danes prav gotovo igral z rezervisti, bi še vedno moral imeti več kvalitete od skromne ruske zasedbe, ki bo v London prišla bolj na izlet. (7/10)

Nogomet - Evropska liga

Dinamo Kijev - Rapid
1, 0

Gre za neposreden obračun za drugo mesto v skupini in s tem napredovanje v izločilne boje, točko prednosti pa ima Dinamo, ki mora torej ostati neporažen in bo uspel. Glede na formo obeh moštev prav tako bolje kaže domačim, ki so dobili štiri od zadnjih petih tekem, izgubili so le na gostovanju pri zmagovalcu skupine Genku, medtem ko je Rapid v zadnjem tednu dvakrat izgubil v avstrijskem prvenstvu. Prva tekma se je končala z 2:2, Ukrajinci pa bodo verjetno tudi v hladnem Kijevu ostali neporaženi, najbrž pa bodo kar zmagali. (8/10)

Am. nogomet – NFL

Denver - San Diego
1

Peyton Manning je na dobri poti da popelje Denver do prvega mesta po rednem delu sezone, kar jim v končnici zagotavlja igranje na domačem igrišču. To nikakor ni zanemarljiva prednost, zato lahko pričakujemo, da bodo Broncosi motivirani vse do zadnje tekme, saj bijejo hud boj s Seattlom, ki ima enak izkupiček 11 zmag in dveh porazov. San Diego ima trenutno več porazov (7) kot zmag (6), a ostaja v igri za »wild card« in nastop v končnici, toda kljub veliki želji Chargersi danes v Denverju verjetno lahko le stežka računajo na zmago. (7/10)