V kakšnem stanje je moštvo?

Francoska zgodba v Toursu je bila zelo dolga. Namesto v torek smo na tekmo potovali že v ponedeljek, domov pa smo se vrnili šele v četrtek zvečer. Fantom sem dal prosto v petek, v soboto in nedeljo pa smo imeli štiri treninge. Situacija ni dobra, saj me prvič letos skrbi zdravstveno stanje.

Kateri igralci imajo zdravstvene težave?

Zbolel je Jan Klobučar, ki je doma obležal z vročino. Na treningu v Toursu je bolečine v kolenu začutil tudi Anđelko Ćuk, zato v zadnjih dneh ni treniral, ampak samo opravljal terapije, saj smo želeli koleno čim bolj umiriti. Zdaj je malenkostno boljše, a še daleč od optimalnega stanja. Milan Rašić ima bolečine v hrbtu, ki so zelo kritične, zato je veliko vprašanje, ali bo igral.

Kako je s kolenom Andreja Flajsa?

Bolelo ga bo, dokler ne bo zadeve rešil konkretno, z operacijo. Andrej se bori in še naprej stiska zobe, toda daljša kot je tekma, bolj ga boli. V takšnih razmerah je težko skakati in igrati. Kar precej neznank je, s kakšno postavo bomo igrali proti Dupnici.

So se pri Bolgarih v zadnjem času zgodile kakšne spremembe?

Praktično nobene. V domačem prvenstvu so suvereni, pogledali pa smo tudi vse njihove tekme v ligi prvakov. Igrajo enako kot pri nas, morda naredijo kakšno menjavo na položaju korektorja in sprejemalca.

Kako ste sprejeli tesen poraz v Toursu?

Razočaranje je bilo prisotno, toda istočasno so fantje občutili rahel ponos na svojo borbenost in na to, da so dali vse od sebe. Pred tekmo smo imeli veliko neznank, saj se že dolgo nismo pomerili s težkim nasprotnikom. Jasno je, da poraz nikoli ni dober, toda dogajanje okoli tekme je bilo pozitivno.

Imate veliko težav s tem, da igralci ob vseh finančnih težavah v klubu še ostanejo osredotočeni na odbojko?

To je znanstvena fantastika. Vsak dan moraš porabiti kup energije, da pogruntaš način, kako voditi trening in kaj na njem početi. Koga pritisniti in koga ne, da obdržiš pravo kemijo. Knjige s pravili ni, moraš se osredotočiti na občutek in pogovor s pomočnikom. V vsakem primeru je treba obdržati veliko spoštovanje do fantov, ki pa ga morajo tudi vračati. Za zdaj nam uspeva.

Za veliko igralcev se namiguje, da bodo kmalu zapustili ACH Volley. Kako preprečiti, da ne igrajo zgolj še za lastno statistiko?

Mislim, da se vsi dovolj dobro zavedajo, da nihče ne more sam premagati Toursa ali Piacenze. Vsak potrebuje podporo soigralcev in trenerjev, če se bo hotel prodati v boljši klub. Med nami ni egoista, ki bi gledal samo nase. Vsaj trenutno je tako.

Tudi za vas se govori, da ste na seznamu želja drugih klubov, tudi Posojilnice Dob.

Športni direktor Doba in moj agent sta navezala stik, bolj konkretnih pogovorov pa ni bilo. Prvič sta se slišala pretekli konec tedna, a ne vem, kako velika je verjetnost, da bi se posel zaključil. Sam imam še vedno zaupanje, da se bodo stvari pri ACH Volleyju uredile, saj si želim ostati. Želim, da bi ta klub dobro deloval in da bi v njem dobivali priložnost slovenski mladi fantje, s čimer ima korist tudi reprezentanca. Moja sanjska služba je, da bi ostal v urejenem ACH Volleyju.