Mogočna parna lokomotiva in obisk dedka Mraza na praznično okrašenem muzejskem vlaku obetajo potnikom 20. decembra pravo zimsko pravljico že na ljubljanski postaji. Z železniške postaje v Kamniku pa se bodo potniki sprehodili po osvetljeni poti še do Malega gradu, kjer jih bo na ledenem prestolu pričakala Snežna kraljica s spremljevalci. Vlak bo nazaj v Ljubljano odsopihal v popolni temi po koncertu Alye, 6Pack Čukurja & Hangover Ladies ter Illusion Art. Svojo pot bo pravljično okrašen muzejski vlak ponovil tudi naslednji dan, ko bosta zbrano množico na Glavnem trgu v Kamniku zabavali skupina Big Foot Mama ter Illusion Art.

V Zavodu za turizem in šport Kamnik so v sklopu prireditve Kamnik. Decembra. Čas veselja tudi letos poskrbeli za resnično pester program koncertov, sprevodov, uličnih predstav, delavnic, sejmov in stojnic s praznično ponudbo, ki se bo stopnjevala do silvestrovega. S sprevodom bo po Miklavžu otroke razveselil še dedek Mraz, veselijo pa se že tudi velikega drsališča na Glavnem trgu. Drsanje je brezplačno, drsališče z bogatim animacijskim programom bo odprto vsak dan med 10. in 21. uro vse do 2. marca 2014.

Kamniška darila

Na Zavodu za turizem in šport so v sodelovanju s turističnimi ponudniki pravkar izdali tudi novo zloženko Zimske radosti v Kamniku. V njej so izpostavili zimske aktivnosti v naravi – od pohodništva, smučanja, sankanja, teka na smučeh do jahanja in vožnje s kočijo – holistični center zdravja, terme, prireditve in kulinarično doživetje z Okusi Kamnika. Ker so v poletni turistični sezoni opazili, da obiskovalci radi posegajo po lokalnih spominkih, so jim zdaj ponudili izbrana novoletna darila kamniških izdelovalcev. K projektu so pritegnili rokodelce in podjetja ter sestavili različne že zavite pakete, obiskovalci pa si seveda lahko sestavijo tudi svoj paket. Pri projektu sodelujejo: Svilanit Kamnik, Eta Kamnik, Medobčinski muzej Kamnik, Čebelarstvo Mlakar, Kjuti, Naturart.si, Marinka Hribovšek in mila Bela Milina. V prostorih TIC so razstavili jaslice iz Svečarstva Stele, skupaj z Medobčinskim muzejem Kamnik pa so v ponudbo dodali linijo izdelkov, ki nosijo logotip rojaka Rudolfa Maistra.

Sedežnica Šimnovec upokojena

Malo manj živahno kot običajno je ta december na Veliki planini, kjer so morali zaradi dotrajanosti na začetku meseca dokončno ustaviti dvosedežnico Šimnovec. Tudi snežna odeja še ni prav bogata in je sneg zelo razpihan. Kljub ustaviti sedežnice bodo poskušali ob koncih tedna poskrbeti vsaj za otroško smuko, sankanja na osvetljeni nočni progi pa letos ne bo,« je povedala Polona Grahek iz marketinga družbe Velika planina. Tudi tokrat pa bodo organizirali tradicionalne polnočnice v kapeli Marije Snežne. »Proga do cerkvice bo steptana in osvetljena, nihalka bo obratovala vso noč,« je povedala Grahkova in spomnila, da se je treba za polnočnice v pastirskem naselju na Veliki planini toplo obleči in ne pozabiti naglavne svetilke.