Ameriški BDP je v tretjem četrtletju zrasel za 3,6 odstotka na letni ravni in s tem presegel rast z drugega četrtletja, ki je bila 2,8 odstotka. Dobri podatki prihajajo iz sektorja proizvodnje, saj sta oba kazalnika, PMI in ISM, v novembru ponovno zrasla. Povečala so se nova naročila, kar kaže na nadaljnjo rast proizvodnje. V ZDA se izboljšuje tudi stanje na trgu delovne sile. Nova delovna mesta so se v novembru povečala za 203.000, kar je pripomoglo k zmanjšanju stopnje brezposelnosti s 7,3 na 7 odstotkov.

V Evropi se rahlo okrevanje nadaljuje. Rast BDP v območju evra se je sicer v tretjem četrtletju povečala le za 0,1 odstotka glede na prejšnje četrtletje. ECB ocenjuje, da je trenutno stanje gospodarstva v fazi zmernega okrevanja in da je inflacija še vedno nizka. To ji omogoča še nekaj manevrskega prostora, predvsem pri prihodnjem zagotavljanju dodatne likvidnosti bankam. Čeprav slednji ukrepi še niso dorečeni, je za investitorje pomembno dejstvo, da politika Evropske centralne banke tudi v prihodnje ostaja ekspanzivna. Dobri makroekonomski podatki še naprej prihajajo iz Velike Britanije, kjer novembrski kazalnik PMI za proizvodnjo znaša kar 58,4. Še naprej se dobro drži Nemčija, rahlo okrevanje je zaznati tudi v Italiji, medtem ko podatki za Francijo ostajajo slabi.

V Aziji so razmere podobne globalnim. Najbolje okreva Japonska, kjer se je kazalnik PMI za proizvodnjo povečal na 55,1 in s tem prvič po sedmih letih presegel mejo 55. Omenjeni kazalnik se je popravil še v Indiji (51,3), na Kitajskem pa rahlo znižal, vendar je še vedno v pozitivnem območju (50,8). Japonska centralna banka bo predvidoma nadaljevala ekspanzivno monetarno politiko, kar se pozna na upadanju vrednosti japonskega jena, ki je proti ameriškemu dolarju že padel pod mejo 1 proti 100.