Ljubljančani so se se zaradi zdaj že vsem znanim finančnih težav na dolgo pot odpravili kar z avtobusom, kar zna biti nova velika težava. Čeprav se fantje zaradi tega ne obremenjujejo in nočejo iskati izgovorov za morebiten neuspeh, pa dolga vožnja na neudobnih sedežih ni ravno prijetna (še posebno, ker je trajala ponoči) in se zna pokazati v njihovem razpoloženju. Vsekakor pa tako oni kot njihovi navijači upajo, da je njihova kakovostna prednost pred ekipo Marek Uniona dovolj velika, da se težave slovenskih prvakov ne bodo izrazile na igrišču.

Za pokal Cev morda ne bo dovolj niti zmaga proti Bolgarom

Varovanci Luke Slabeta so v letošnji ligi proti močnim tekmecem prikazovali zelo dobre predstave, da bi se to nekoliko bolj izrazilo tudi v njihovem točkovnem izkupičku, jim je zmanjkalo tudi nekoliko sreče. Trenutno imajo v skupini A na svojem računu štiri točke, realno so izgubili vse možnosti za drugo mesto in nadaljevanje lige prvakov, tretji pa bi morali biti, ne glede na izid tekme v Bolgariji. A to še ne pomeni, da bi evropske nastope nadaljevali v pokalu Cev, saj bodo v drugorazredno evropsko tekmovanje odšle le najslabša drugouvrščena ekipa vseh skupin in tri najboljše tretjeuvrščene. Ker je ACH Volleyju sreča obrnila hrbet tudi pri izidih v drugih skupinah, se zna zgoditi, da za pokal Cev ne bo dovolj niti zmaga proti Bolgarom, ampak bodo morali v zadnjem krogu v Stožicah osvojiti še kakšno točko proti italijanski Piacenzi.

Povsem jasno je, da slovenskim prvakom tudi v Bolgariji ne bo lahko. Marek Union Dupnica je na domačem terenu mnogo bolj nevarna v gosteh, vodilnima ekipama Toursa in Piacenze je nudila kar dober odpor, čeprav se to v končnih izidih ne kaže. Ljubljančani se zavedajo, da bodo morali za uspeh vsaj ponoviti igro iz Toursa, servis in sprejem bosta tudi tokrat ključna.

Spočiti Bolgari se želijo od navijačev posloviti z zmago

Bolgari so trenutno v dobri formi, v državnem prvenstvu so konec prejšnjega tedna dobili že osmo tekmo zapored, čeprav so proti Slavii iz Sofije igrali z rezervno postavo, kar kaže, da je trener Najden Najdenov najboljše odpočil za tekmo proti Slovencem. "Čeprav nimamo nikakršnih možnosti za nadaljevanje v evropskih tekmovanjih, se želimo posloviti z zmago. Doslej smo nize v evropskih tekmah odlično začenjali, a nato popuščali, tokrat želimo igrati v enakem ritmu od začetka do konca," je pred tekmo dejal Najdenov.