Sedeminštiridesetletni Tyson bi moral v Londonu predstaviti svojo avtobiografijo Undisputed Truth (Nesporna resnica, op.p.), a je bil prisiljen svoj obisk odpovedati. »Decembra leta 2012 je v Veliki Britaniji prišlo do spremembe zakona o imigrantih, česar nismo vedeli. Zaradi tega je bil Mike prisiljen spremeniti načrte in je namesto v London odpotoval v Pariz,« je obrazložil njegov tiskovni predstavnik.

Za prepoved vstopa v državo očitno ni vedel niti Tyson, ki je še pred nekaj dnevi vse njegove oboževalce na Otoku vabil na predstavitev svoje knjige. »Navijači v Veliki Britaniji, kdo od vas je dovolj hraber, da stopi v ring in mi zastavi vprašanje,« je na svojem twitter profilu zapisal Tyson.

In zakaj je bil nekdanjemu boksarju prepovedan vstop v državo? Novi zakon, ki so ga sprejeli Britanci, prepoveduje vstop v Veliko Britanijo vsem, ki so bili obsojeni na več kot štiriletno zaporno kazen. V to kategorijo se uvršča tudi Tyson, ki je bil zaradi posilstva pred 21 leti obsojen na šest let zaporne kazni.