"Na vitranški progi sem vedno zelo rada trenirala in tudi tekmovala, ko je bila priložnost, saj so mi strme proge veliko bolj ustrezale. Zato sem tudi z veseljem sprejela pobudo Organizacijskega komiteja pokala Vitranc. Zadnja leta je namreč Kranjska Gora pozimi moj drugi dom," je dejala ena izmed vražjih Slovenk.

"Na Vitrancu je vse pripravljeno za vrhunec zime. Želimo si le nizkih temperatur v začetku marca. Urška je bila izjemna smučarka in ena redkih, ki svoje znanje še danes prenaša na najmlajše. S svojo energijo in karizmo bo odlična promotorka pokala Vitranc in podpora našim aktivnostim," je bil z okrepitvijo pri promociji smučarskega spektakla zadovoljen Srečko Medven, generalni sekretar organizacijskega komiteja že 53 pokala Vitranc po vrsti.

Prvi sneg v tej zimi je kranjskogorska smučišča pobelil že v začetku novembra. Nizke temperature konec preteklega meseca pa so omogočile proizvajanje umetnega snega. Poleti in jeseni je Organizacijski komite pokala Vitranc skupaj z občino Kranjska Gora in RTC Žičnicami Kranjska Gora opravil vrsto posodobitev na progi, med drugim so na startu veleslaloma izravnali zemljišče, kamor bodo med tekmami postavili ogrevalni šotor za tekmovalce, opravljen pa je bil tudi nakup snežnega topa na stebru. Celotna investicija v posodobitve, ki obsega še vrsto drugih del, je vredna 50.000 evrov in je bila financirana s pomočjo sredstev občine Kranjska Gora.

Snežna odeja je v sredini novembra tudi že prekrila večji del proge za pokal Vitranc, kasnejše ohladitve pa so delavcem RTC žičnice Kranjska Gora omogočile vzpostavitev delovanja sistema za umetno zasneževanje. Smučarska sezona v Kranjski Gori se je tako začela v prvem decembrskem vikendu, medtem ko se na podkorenski strmini še vedno izvaja umetno zasneževanje.

Pokal Vitranc se je preselil tudi na spletna socialna omrežja, in sicer so navzoči na Facebook strani https://www.facebook.com/PokalVitrancCup, od začetka letošnjega svetovnega pokala pa tudi na omrežju Twitter: @VitrancCup #Vitranc.

Pokal Vitranc je v koledarju svetovnega pokala alpskih smučarjev umeščen dva tedna po olimpijskih igrah v Sočiju. Vitranški preizkušnji sta predzadnji pred finalom svetovnega pokala v Lenzerheideju.