Ljubljančani so napadali jalovo in zgrešili preveč strelov, ki so se odbijali od zaščitne ograde za golom. Iz gostujočega vratarja Dannyja Sabourina so naredili junaka večera, medtem ko domači Jerry Kuhn prav veliko dela ni imel. V prvi tretjini je dobil gol z igralcem manj po samostojnem prodoru Ganahla, v drugi pa po nespretnem posredovanju branilcev pred vrati. Olimpija se je v napadu mučila, še najbolj je izstopal njen slab power play. Z izkoristkom 0/6 v hokeju pač težko uloviš zmago, čeprav se je ob koncu celo ponudila priložnost za izenačenje in morebiten lov za dve točki v podaljšku. Osem minut pred piskom sirene je bil uspešen Hebar, ko je po levi strani kot hitri vlak pobegnil Verlič, zadetek Rossa pa je sodnik razveljavil zaradi igre v vratarjevem prostoru. Olimpija je poskusila tudi brez Kuhna, a ji pravi juriš vendarle ni uspel. Ponovno lahko zapišemo, da Olimpija nujno rabi okrepitve.

Dogajanje v Tivoliju bo spet pestro ob koncu tedna, ko bosta v Ljubljano prispela Znojmo in Linz. Zanimivo bo tudi na današnjem sestanku vrha EBEL v Celovcu, kjer bodo volili novo vodstvo lige. Direktor Olimpije Matjaž Sekelj ne bo več kandidiral za podpredsedniško mesto, saj je preobremenjen, novi šef tekmovanja pa bo najverjetneje z Dunaja.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Gradec 1:2 (0:1, 0:1, 1:0, gledalcev 600; 0:1 Ganahl 14/SH1, 0.2 Labelle 25, 1:2 Hebar 53), Innsbruck – Dornbirn 7:4, Znojmo – KAC 6:4, Linz – Alba 7:3, Beljak – Bolzano 2:4, vrstni red: Salzburg 46, Beljak in Dunaj po 42, Bolzano 40, Znojmo in Linz po 39, Gradec 33, KAC 30, Alba 28, Dornbirn 26, Innsbruck 18, Olimpija 12. Pari prihodnjega kroga, petek ob 19.15: Olimpija – Znojmo, Linz – KAC, Alba – Salzburg, Dornbirn – Beljak, Gradec – Innsbruck.mag