Telemach Olimpija je doživela nov poraz v razširjeni avstrijski ligi, že 23. po vrsti in drugi domači v dveh dneh. Tudi tokrat je imela le redke prebliske dobre igre, v celoti pa je prikazala težko gledljivo predstavo. Tako kot dan prej je bila nekoliko živahnejša v zadnjem delu, ko je tudi dvakrat zadela cilj, gol Andreja Hebarja je bil regularen, gol Nicholassa Rossa ob številčni premoči nekaj minut pozneje pa na žalost maloštevilnih navijačev ne.

Ljubljančani so tekmo začeli obetavno, že v 34. sekundi bi jih lahko Aleš Mušič popeljal v vodstvo, toda mreža se ni zatresla, kakor se ni tudi po prvi od dveh stoodstotnih priložnosti Gregorja Koblarja (po samostojnem prodoru) v prvi tretjini in ob prvi številčni premoči gostiteljev. Ob drugem "power playu" domačih pa je prišlo do spremembe izida, ko je obrambi ušel Manuel Ganahl in z backhandom popeljal goste v vodstvo. Drugo priložnost je imel Koblar ob novi številčni premoči, tudi tokrat ni bil dovolj natančen.

Drugi del se je začel z novo ofenzivo gostiteljev, ki spet ni obrodila sadov, umiril pa jo je Olivier Labelle, v 25. minuti je po strelu Rolanda Kaspitza iz neposredne bližine vrat plošček preusmeril plošček v mrežo. Varovanci Iva Jana so sicer še poskušali, a jim ni veliko uspevalo, Avstrijci pa niti niso kazali posebne želje po napadalnih akcijah.

Zato pa so bili v napad prisiljeni na začetku zadnjega dela, ko je bil pri domačih izključen Ross, a je Jerry Kuhn spet dokazoval, da je odličen vratar. Da je odličen igralec, pa je v 53. minuti pokazal Miha Verlič, ki je gostujoči obrambi ušel po levi strani, podal na desno vratnico, kjer Hebarju ni bilo težko znižati izid. Ljubljančani so kmalu zatem dosegli še en zadetek, ko je mrežo s strelom od daleč zatresel Ross, vendar ga je sodnik razveljavil, ker je eden od ljubljanskih napadalcev oviral gostujočega vratarja v njegovem prostoru.