Čeprav je sprememba točkovanja le eden izmed številnih sprememb, ki jih na sedežu Mednarodne avtomobilistične zveze (FIA) v Parizu pripravljajo za prihodnjo sezono, pa je omenjeni predlog povzročil daleč največ razburjenja med ljubitelji najhitrejšega športa na svetu. Pri FIA so prepričani, da bi z dvojnim podeljevanjem točk ekipe ostale osredotočene do samega zaključka prvenstva, predlog pa je na zasedanju v francoski prestolnici naletel na pozitiven odziv tako pri nekaterih moštvih kot tudi pri komisiji formule 1.

Takšni spremembi pa močno nasprotujejo navijači. Na spletnem portalu f1fanatic.com jih je bilo v anketi kar 92 odstotkov proti predlogu. Številni so ob tem poudarili, da bi smola na zadnji dirki imela veliko večji učinek na končni izid kot kateri koli druga velika nagrada. Posledično bi tudi dirke, kot sta tisti v Monaku ali Monzi, močno izgubile na prestižu.

Če bi pravilo veljalo v preteklosti, bi Vettel, ki je letos prvenstvo osvojil tri dirke pred koncem, lani ostal brez naziva najboljšega. Velika osmoljenca pa bi bila tudi Lewis Hamilton, ki je svetovni prvak postal leta 2008, kot tudi Michael Schumacher leta 2003.