To je bila še šesta zaporedna domača zmaga za pingvine, h kateri je vratar Marc-Andre Fleury prispeval 32 obramb. Pingvini so na vrhu metropolitanske skupine in obenem najboljša ekipa vzhodne konference.

Edini gol za goste je dosegel Matt Calvert manj kot minuto pred koncem tekme, gostujoči vratar Curtis McElhinney pa je ubranil 28 strelov. Pittsburgh je to sezono proti tekmecem na vzhodu dobil vse tri medsebojne obračune s skupnim izidom 9:3 v golih.

Novo zmago so dosegli tudi hokejisti iz Anaheima, ki imajo tako kot Chicago 47 točk in so najboljše moštvo lige. Tokrat so s 5:2 odpravili New York Islanders, Corey Perry je zabil dvakrat, prvi gol je dosegel 1,7 sekunde pred koncem druge tretjine in to kar na kolenih, Daniel Winnik je trikrat podal, Cam Fowler pa enkrat zadel in dvakrat podal.

Ottawa je doma strla odpor Philadelphie šele po kazenskih strelih s 5:4, odločilnega je zabil Jason Spezza, ki je sicer v rednem delu zbral dve podaji, njegov soigralec Clarke MacArthur pa dva gola.

Precej manj zadetkov pa so gledalci videli v Vancouvru. Njihovi ljubljenci so Carolino premagali z 2:0, kar je pomenilo peto zaporedno zmago za kanadsko moštvo, hkrati pa tudi prvi "shutout" v ligi NHL za rezervnega vratarja, švedskega novinca Eddieja Lacka, ki je vskočil namesto Roberta Luonga in zbral 31 obramb.

"Pri njem mi je najbolj všeč sama njegova pojava. Mislim, da deluje zelo pomirjujoče na soigralce. V njegovi igri ni veliko odvečnega gibanja, prav tako pa se ne zmede," je 25-letnega novinca pohvalil trener John Tortorella.