O zmagovalcu je odločila že uvodna tretjina, ko so Avstrijci povedli z 2:0. Zanimivo, a v tem delu igre so bili Ljubljančani še najbolj enakovredni, bržkone celo boljši tekmec na ledu, vendar so drago plačali že prvo veliko napako vratarja Kuhna takoj v uvodu. Ko je Američan dobil poceni gol med nogama, je takoj vedel, kako hudo ga je polomil. Resda se je zatem odkupil z nekaj dobrimi posredovanji in Olimpijo še držal v igri, a to ni bil večer gostiteljev v napadu, kjer so bili streli premalo natančni, kdaj tudi premalo siloviti. Dunaj je na drugi strani kot drugo najbogatejše moštvo lige znal unovčiti kakovost in izkušnje, ko je Ouellette kaznoval nezbranost branilcev Cvetka in Dervariča. Omenjena sta bila nasploh najbolj zasanjana igralca tivolske tekme, saj sta imela hude težave tako z osnovami hokeja kot ravnotežjem.

Ritem igre je v nadaljevanju občutno padel. Dunaj je spretno nadzoroval dogodke na igrišču, zabil še tretji gol v igri z igralcem več, uspavanko pa je šele petnajst minut pred koncem prekinil prvi pretepač ljubljanskega moštva Morency. Spektakularen je bil predvsem način, kako je zgolj z enim udarcem spravil na tla dunajskega petelina Grattona in dal krila soigralcem. Proslavil se je kapetan Mušič, ki je zadel z igralcem manj, v negotovem zaključku tekme pa je moral vse svoje znanje pokazati avstrijski vratar Zaba. Njegova prijateljica je v ključnem trenutku postala tudi prečka, ki je preprečila veselje Ograjenšku. Novih priložnosti za dokazovanje bo imela Olimpija na pretek že ta teden, ko v Tivoli danes prihaja Gradec, ob koncu tedna pa še Znojmo in Linz. V nedeljo bodo v Tivoliju drugo sezono zapored priredili večer plišastih igrač.

Ivo Jan je ob robu igrišča takole komentiral poraz z Dunajem: »Na tekmo smo se pripravili po najboljših močeh. Na koncu vendarle ni bilo vse tako slabo, kot kaže izid. Imeli smo kar nekaj priložnosti, ki bi jih morali izkoristiti. Dunaj v tem elementu ni grešil. Fantom nimam kaj očitati, bojevali so se po najboljših močeh, a to ni bilo dovolj.« O tem, kako je Morency dvignil ekipo, ko se je stepel z Grattonom, je Jan dejal, da nikdar ni bil velik privrženec pretepov, a je priznal, da Morency vsakič doda posebno energijo, ko pokaže pesti. Dodajmo, da je Olimpija izgubila boj z angažmajem Roka Pajiča, ki je že na preizkušnji v Bolzanu. Jan je priznal, da je bil z reprezentančnim napadalcem v pogovorih, a kaj več ni povedal in nas je za dodatna vprašanja napotil v pisarno kluba.

EBEL, sinoči: Telemach Olimpija – Dunaj 1:3 (0:2, 0:1, 1:0, gledalcev 700; 0:1 Ouellette 2, 0:2 Ouellette 19, 0:3 Olsson 37/PP1, 1:3 Mušič 46/SH1), vrstni red: Salzburg 46, Beljak in Dunaj po 42, Bolzano 38, Znojmo in Linz po 37, Gradec 31, KAC 30, Alba 28, Dornbirn 26, Innsbruck 16, Olimpija 12. Pari prihodnjega kroga, danes ob 19.15: Olimpija – Gradec, Innsbruck – Dornbirn, Znojmo – KAC, Beljak – Bolzano, Linz – Alba Volan.