* Dvorana Tivoli, gledalcev 700, sodniki: Warshaw (ZDA), Erd (oba glavna), Loicht (oba Avstrija), Nemeth (Madžarska).

* Strelci: 0:1 Oullette (Sylvester, Schlacher, 2.), 0:2 Oullette (Fortier, Rotter, 19.), 0:3 Olsson (Oullette, Veidmann, 37.), 1:3 Mušič (Ross, 46.).

* Kazenske minute: Telemach Olimpija 16 + 10, Vienna Capitals 10 + 10 + disc. kazen igre (Gratton).

Ponedeljkova matineja kot uvod v niz tekem v Tivoliju ni navdušila, domače hokejsko moštvo pa je, kljub nekaterim spremembam v klubskem vodstvu in obljubam o boljši prihodnosti, tudi po današnji tekmi in novem porazu ostalo trdno na dnu lestvice.

Raztrgan urnik lige Ebel je Ljubljančanom ponudil le dve tekmi v zadnjih desetih dneh, prejšnji teden so igrali prav z Dunajčani in v gosteh iztržili točko za poraz po podaljšku, toda preveč počitka zmajem, kot kaže, le ni dobro delo. Tekmo na domačem ledu so namreč začeli zaspano, posledica pa je bil hiter gol gostov, ki so povedli že po 69 sekundah. Nadaljevanje je bilo nekoliko boljše, predvsem ob dveh številčnih prednostih bi lahko domači dosegli več. Toda gola ni bilo, so pa drugega dosegli Dunajčani, minuto in pol pred koncem prvega dela po nezbranosti v domači obrambi.

Druga tretjina ni postregla z veliko akcije. Obe ekipi sta bili zadržani, tako da sta bila vratarja brez pravega dela. A ko so imeli zeleno-beli štiri minute pred koncem tretjine igralca na kazenski klopi, je Vienna hitro spet udarila in povišala na 3:0. Najlepšo priložnost za Olimpijo pa je zamudil Miha Verlič ob igralcu manj dve minuti pozneje, ko je meril tik ob vratnici.

Zadnja tretjina pa je bila precej bolj razgibana. Sicer ne prav številni gledalci so prvič oživeli, ko je Pascal Morency dobil obračun s pestmi z Benoitom Grattonom, še bolj pa nekoliko pozneje, ko je Aleš Mušič celo ob igralcu manj hiter prodor kronal z zadetkom. Domači so v nadaljevanju zaigrali bistveno bolj živahno, Ken Ograjenšek je v 51. minuti zadel prečko, strel Verliča pa je v 55. minuti vratar Matthew Zaba s težavo ubranil. A ljubljansko prebujenje je prišlo prepozno, da bi zmaji še lahko zrežirali preobrat, in Dunajčani so iz Tivolija odnesli obe točki.

Ljubljančani imajo v tem tednu niz tekem na domačem ledu. Že v torek jih čaka obračun z Gradcem, v petek bo v Tivoli prišla češka ekipa iz Znojma, v nedeljo pa še Linz.