Olimpija prav velikokrat ni bila dejavna ob ponedeljkih. Tokrat bo zaradi sile razmer, saj je tradicionalni nedeljski termin v EBEL odpadel zaradi dveh koncertov v veliki dvorani Tivoli ob koncu tedna. Z Dunajem so se slovenski prvaki merili že prejšnji teden, ko so v Avstriji iztržili točko za remi 1:1 po rednem delu. Ljubljančani so se proslavili z disciplinirano obrambo, velik večer je uspel vratarju Jerryju Kuhnu. Olimpija je tako dokazala, da lahko z zavzeto igro pred svojim golom preseneti tudi kakšnega tekmeca z vrha lestvice. Potem ko so s kluba sporočili, da so igralci dobili zamujene plače, je moštvo lahko bolj osredotočeno na dogajanje na ledu.

Vratar Kuhn se je po pogovoru z vodstvom kluba odločil, da bo ostal v Tivoliju, vse dokler bo imela Olimpija teoretične možnosti za preboj v končnico, kar pomeni, da Alexa Westlunda ne bo v Slovenijo. Že dlje časa je znano, da se za Ljubljančane odločilni del sezone začenja 17. januarja, ko bo moštvo odigralo deset kvalifikacijskih tekem. Direktor Matjaž Sekelj je že prejšnji teden potrdil, da bi v Tivoli do takrat lahko prišel še kakšen hokejist predvsem iz Zagreba, kar bi povečalo konkurenčnost. Morda ne bi bilo slabo, da bi pomislili tudi na Roka Pajiča, ki je nedavno ostal brez kluba. Reprezentančni napadalec je v tej sezoni na štirinajstih tekmah v škotski ligi zbral devet točk.

EBEL, petek: Dunaj – Bolzano 3:1, Znojmo – Innsbruck 6:2, Linz – Dornbirn 5:1, Gradec – Salzburg 2:1, Alba – Beljak 2:3 v podaljšku, sobota: Znojmo – Bolzano 5:2, Alba – Innsbruck 3:2 v podaljšku, nedelja: Salzburg – Gradec 3:0, KAC – Dornbirn 3:4, vrstni red: Salzburg 46, Beljak 42, Dunaj 40, Bolzano 38, Znojmo in Linz po 37, Gradec 31, KAC 30, Alba 28, Dornbirn 26, Innsbruck 16, Olimpija 12, danes ob 19.15: Olimpija – Dunaj. mag