Mojstrstvo je še četrtič v tej sezoni pokazala 22-letna Gutova, ki je po veleslalomu v Söldnu in smuku in superveleslalomu v Beaver Creeku osvojila zmago še na superveleslalomu v Lake Louisu. Gutova je po nekoliko slabših predstavah na zadnjih dveh smukih vpisala še sedmo zmago v svetovnem pokalu ter četrto superveleslalomsko.

Švicarka je brezhibno opravila s progo v Lake Louisu ter v cilju z minimalno prednostjo treh stotink ugnala do takrat vodilno Weiratherjevo, s katero skupaj trenirata. Zelo dobro se je na tretji tekmi po povratku v karavano odrezala ameriška šampionka Lindsey Vonn, ki je bila peta.

Gutova je hkrati z zmago prevzela vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Prehitela je Nemko Mario Höfl-Riesch, zmagovalko zadnjih dveh smukov, ki je bila po veliki napaki v zadnjem delu proge šele 17. Gutova vodi tudi v seštevku discipline pred Avstrijko Anno Fenninger na drugem mestu.

Najboljša smučarka minule sezone ter aktualna superveleslalomska svetovna prvakinja in olimpijska podprvakinja Tina Maze se bo od Kanade po dveh šestih mestih v smuku poslovila s 13. mestom v superveleslalomu (+1,48). V zgornjem delu proge je za takrat vodilno Weiratherjevo zaostajala le 17 stotink sekunde, vendar pa je v srednjem delu naredila napako, zaradi katere je zapravila več kot pol sekunde ter na koncu v cilj prišla s šestim časom, z zaostankom 1,45 sekunde, kar jo je stalo nove vrhunske uvrstitve. Najprej je sicer kazalo, da bo tekmo končala na 11. mestu, a sta jo z visokimi startnimi številkami 45 in 46 prehiteli še dve tekmovalki. Mariborčanka Štuhčeva ni ponovila svoje sijajne predstave s superveleslaloma v Beaver Creeku, kjer je bila četrta.

Mazejeva je v skupnem seštevku na petem mestu z 230 točkami, za vodilno Gutovo pa zaostaja 216 točk, Štuhčeva je 14. (112), v seštevku superveleslaloma pa je Štuhčeva (58) šesta, Mazejeva (38) pa je 14.

Vanja Brodnik, tretja slovenska predstavnica, je ostala brez točk na 43. mestu. Karavana svetovnega pokala se bo po Kanadi znova preselila na staro celino, kjer bosta ob koncu tedna na sporedu superveleslalom in veleslalom v švicarskem St. Moritzu.