Slovenke v postavi Katja Višnar, Barbara Jezeršek, Vesna Fabjan in Alenka Čebašek, so s startno številko 9 v sneženem in mrzlem vremenu osvojile 13. mesto. Višnarjeva je po startu ostala v ozadju in tako tudi predala (17. mesto), Jezerškova je dodala eno mesto, Fabjanova in Čebaškova pa sta v prosti tehniki uspele doseči končno 13. mesto. Slovenskim dekletom ni uspelo priteči olimpijsko normo, za kar bi pomenilo, da bi se morale uvrstiti med osem najboljših ob tem, da šteje po ena štafeta iz vsake države.

"S tem rezultatom ne moremo biti zadovoljni. Bile so težke razmere. Katja je v prvi predaji izgubila stik, zatem je zelo težko teči. Sicer ni nobena od deklet odtekla zelo dobro. Malo je zmanjkalo za olimpijsko normo, a gremo naprej," je povedal glavni trener Marko Gracer. Čebaškova je kot zadnja predaja tekmo opisala: "Težko je bilo, škoda, da nismo dosegle boljšega rezultata. Na progi je bilo eno samo kopanje pa novem snegu. Čeprav sem dala vse od sebe so bile Poljakinje predaleč."

Fabjanova ni bila zadovoljna s prvim letošnjim startom v sezoni svetovnega pokala: "Cilja nismo izpolnile, torej uvrstitev med osem. In logično je da sem razočarana. Konfiguracija proge je bila izredno težka, težavnost je dodal še nov sneg, vendar je bilo enako za vse tekmovalke. Potrebno bo pozabiti in na novo startati v Davosu."