Dvanajsti je bil Jurij Tepeš, štirinajsti Peter Prevc, Jaka Hvala pa je z 32. mestom ostal brez točk. Prekratka za finale sta bila Jure Naglič (36.) in Rok Justin (40.), medtem ko se Matjaž Pungertar ni prebil skozi kvalifikacije.

Tretja tekma v treh dneh v Lillehammerju oziroma druga zaporedna za posameznike je bila prva preizkušnja v tej sezoni, ki je minila brez večjih zapletov zaradi vremenskih razmer. Tekmovalci so imeli tako v prvi kot v drugi seriji ugodne pogoje, najbolje pa jih je izkoristil 25-letni Severin Freund, ki je tako zabeležil svojo peto zmago v svetovnem pokalu.

Freund je bil najboljši v obeh serijah. Po prvi je vodil pred Poljakom Piotrom Zylo, v drugi pa je bil njegov najhujši tekmec Anders Bardal, ki je s 138 metri postavil daljavo dneva. Tretjeuvrščeni Daiki Ito je prav tako v drugo skočil 138 metrov in s četrtega mesta napredoval do brona.

Kranjec s sedmim mestom dobil potrditev, da je na pravi poti

Od slovenskih tekmovalcev se je najbolj izkazal tudi sicer najvišjeuvrščeni v skupnem seštevku in najizkušenejši Robert Kranjec. Po ne ravno najboljšem prvem skoku je v drugi seriji izkoristil nekaj vzgonskega vetra in skočil 132 metrov. Tako je z 17. mesta napredoval na sedmo in potrdil svoj status med desetimi najboljšimi skakalci v tej zimi, ki so oproščeni kvalifikacij.

"S tekmovalnim vikendom v Lillehammerju sem zelo zadovoljen, predvsem s tekmo na mali skakalnici, kjer sta mi uspela dva super skoka. Na veliki napravi sem nekoliko zgrešil, vendar so bili v tistem trenutku v zraku zahtevni pogoji. Na koncu sem zelo zadovoljen, da sem iztržil sedmo mesto. S temi rezultati sem dobil potrditev, da sem na pravi poti," je po tekmi dejal Kranjec.

V točkovanju za pokal narodov Slovenija zadržala četrto mesto

Dobro izhodišče za odmeven rezultat sta imela Peter Prevc, ki je bil po prvem skoku na sedmem mestu, ter Jurij Tepeš na 13. Slednji je v finalu končal mesto višje, Prevc pa v zraku ni bil prepričljiv in s 124 metri precej pokvaril svojo uvrstitev.

Slovenski skakalci so na šesti tekmi sezone vseeno osvojili dovolj točk, da so v točkovanju za pokal narodov zadržali četrto mesto. Prepričljivo vodi Nemčija, druga je Japonska, Avstrija ima dobrih 40 točk več od varovancev Gorana Janusa, Poljska na petem mestu pa za našimi zaostaja že več kot 120 točk.

Svetovni pokal se bo nadaljeval naslednji konec tedna s tremi preizkušnjami v Neustadtu v Nemčiji.