Za Solemdalovo, ki je pustila nepokrito le eno tarčo (1,0,0,0), je to druga zmaga v svetovnem pokalu, obe je dosegla v zasledovanju.

Po odpadlih zasledovanjih v švedskem Östersundu so se ženske prvič v sezoni pomerile na desetkilometrski zasledovalni tekmi, Gregorinova pa je napredovala za šest mest glede na sprintersko uvrstitev in zasedla 13. mesto. Precej je izboljšala streljanje, saj je od dvajsetih tarč zgrešila le dve v položaju stoje (0,0,1,1), v zadnjem krogu pa prehitela celo finsko biatlonko Kaiso Mäkaräinen, ki je znana kot ena najhitrejših v svetovnem pokalu.

»Zanesljivo je bil to moj najboljši letošnji nastop, ki pa še zdaleč ni tak, kot si ga želim. S tem mislim predvsem na strelske postanke stoje, kjer se še lovim. Tudi danes še ni šlo brez napak, vendar se po občutku tudi to pomika navzgor in bo na naslednjih tekmah še boljše. V zadnjem krogu sem se držala boljših tekmovalk, da smo skupaj napredovale ter nato prehitela Kaiso v boju za 13. mesto. To je bila dobra primerjava za mojo tekaško formo, ki je očitno kar dobra,« je bila po tekmi zadovoljna Gregorinova.

»Malo bolj pogumno bo morala streljati še stoje, saj dobro ve, da lahko zadane vse tarče. Predvsem zadnji strel ji dela še nekaj preglavic, sicer pa gredo skoraj vsi povsem v središče. Ponavadi na začetku sezone potrebuje kakšno tekmo več, da pridobi samozavest, kar je še posebej pomembno pri streljanju. Sedaj si to že dokazuje in verjamem, da bo šlo pri njej le še navzgor,« je njene predstave strelski trener Tomaš Kos.

Andreja Mali si je s petimi nepobeljenimi tarčami (1,2,2,0) pokvarila uvrstitev iz sprinta in pristala na 49. mestu, novinka Anja Eržen pa je podlegla pritisku neposredne primerjave, bila z devetimi zgrešenimi tarčami nezanesljiva na strelišču (2,1,3,3) in končala kot 59.