Med trojico slovenskih predstavnikov se je najvišje uvrstil tekmovalec z najvišjo startno številko. Klemen Kosi je bil 40. (+2,68), Andrej Šporn 51. (+4,13), Andrej Perko pa 53. (+4,51).

Devetindvajsetletni Küng je prvič slavil v svetovnem pokalu in šele tretjič prišel med prve tri. Pred njegovim nastopom je kazalo, da bosta prvo mesto osvojila Reichelt in Fill, ki pa ju je Švicar ugnal za 38 stotink. S tem je svoji reprezentanci dva meseca pred olimpijskimi igrami v Sočiju po 21 mesecih priboril prvo zmago v hitrih disciplinah. Beat Feuz je kot zadnji pred tem slavil 2. marca 2012 na superveleslalomu v norveškem Kvitfjellu.

S tem pa še ni bilo konec tekme v boju za vrh, saj se je vanj s številko 45 zavihtel še Striedinger in prvič stopil na zmagovalne stopničke. »Ne morem verjeti, zelo težko je bilo zmagati. Upam, da bo ta uvrstitev spodbuda za celo ekipo, saj je dokaz, da smo na pravi poti,« je bil vesel Küng.

Američan Ted Ligety, svetovni prvak, je bil peti (+0,48). Norvežan Aksel Lund Svindal, ki je pred tem dobil štiri superveleslalomske tekme zapored, se je moral zadovoljiti s sedmim mestom (+0,61). Svindal je zmagal na petkovem smuku, na katerem je bil Küng peti.

Svindal je še vedno v vodstvu skupnega seštevka pokala s 336 točkami, na drugo mesto pa se je povzpel Küng (206), ki pa vodi v superveleslalomskem seštevku (145) pred Svindalom (136).

Ameriška turneja se bo za alpske smučarje v Beaver Creeku končala v nedeljo, ko se bo ob 17.45 po slovenskem času začela prva vožnja veleslaloma, finale pa bo ob 20.45.