Jones je v svoji kratki karieri (tokrat je branil šele drugič) v elitni konkurenci dosegel dve zmagi, lahko pa se že pohvali s prvim »shutoutom«. Newyorčani so proti njemu sprožili le 16 strelov, noben pa ni bil tako nevaren, da bi presenetil vratarja kraljev. Domači hokejisti so zmagali klub temu, da se nadaljujejo njihove težave z igro ob številčni premoči, tokrat so niz »power-playev«, v katerih niso zadeli, podaljšali na 33. A so bili dovolj učinkoviti ob izenačenih močeh na ledu, da so strli odpor gostov in zanesljivo zmagali.

»Ni težko igrati, če imaš takšne soigralce. Odlično so mi pomagali in vesel sem, da sem lahko prispeval svoj delež,« je bil po tekmi skromen Jones. V moštvu je zaradi poškodbe prvega vratarja Jonathana Quicka, tri tedne je bil rezerva vratarju Benu Scrivensu, zdaj pa je dobil dve priložnosti in ju zelo dobro izkoristil.

V Bostonu so bili gostje iz Pittsburgha zelo blizu zmagi, a so se domači vrnili v igro tik pred koncem. Najprej je David Krejči izenačil minuto in pol pred iztekom 60 minut, podaljšek pa je nato preprečil Zdeno Chara z zadetkom le 13 sekund pred koncem. Zmago domačih pa je zasenčil grob udarec Shawna Thorntona, ki je zbil Brooksa Orpika na led. Slednjega so morali zaradi udarca v glavo z igrišča odnesti na nosilih.

Tyler Seguin je bil prvo ime tekme v Dallasu, ki so jo njegove zvezde dobile s 5:1. Napadalec domačih je Philadelphii nasul tri gole, vse v drugi tretjini, dodal pa še eno podajo.

v kanadskem derbiju je v Ottawi po kazenskih strelih slavil Toronto. Gostje so bili v rednem delu boljši že s 3:1, a so se domači vrnili z dvema goloma v zadnji tretjini, pri kazenskih strelih pa je bil mož odločitve Mason Raymond.

Za zmago Washingtona proti Nashvillu je zvezdnik domačih Aleksander Ovečkin dosegel že 22. gol v sezoni, prvič v sezoni pa sta zadela še branilca Nate Schmidt in Karl Alzner; vse skupaj je bilo ob 34 obrambah Bradena Holtbyja dovolj za slavje s 5:2.