V boju za zmago je zimzeleni Bjoerndalen Norvežane v drugi predaji pripeljal v vodstvo, Boe je položaj obdržal, Hegle Svendsen pa izkoristil napake tekmecev in zanesljivo zmagal. V končnici so se za drugo in tretje mesto spopadli Šved Carl Johan Bergman, Rus Dmitrij Mališko in Avstrijec Simon Eder, ki jih je po zadnjem streljanju ločevalo pet sekund. A Avstrijec tempa ni zdržal, Bergman pa je bil v finišu močnejši od Mališka.

Slovenci so tudi v štafeti potrdili slabo formo. Mladi Simon Kočevar po pričakovanjih ni zdržal ritma najboljših in kot 17. predal z zaostankom slabe minute in pol. Bauer je zaostanek povečal še za slabih 50 sekund, Marič pa je po kazenskem krogu Faku štafeto na 16. mestu predal z zaostankom 3:42 minute.

Fak je v pokazal, da je dobro pripravljen. Kljub popravljanju stoje je razliko za vodilnim Svendsnom po drugem streljanju zmanjšal za 13 sekund, se prebil na 14. mesto, vse ostale ekipe pa so bile preveč oddaljene, da bi Slovenijo lahko pripeljal med prvo polovico nastopajočih.