Smučarji in predvsem smučarke so spominjali na zamaskirane prikazni, kajti na različne načine so se skušali zaščiti pred mrazom, ki ob hitrosti več kot 100 kilometrov na uro še bolj pokaže zobe. To pa nekatere ne moti tako zelo. V hudem mrazu se, na primer, zelo dobro znajde Maria Höfl Riesch. »Ekstremno nizke temperature zame niso tako problematične. Mraz in agresivni sneg ustrezata mojemu načinu smučanja. Med nastopom smo smučarji tako osredotočeni na svojo nalogo, da o mrazu ne moremo razmišljati,« je dan pred včerajšnjim smukom dejala Maria Höfl Riesch, ki je besede potrdila tudi na progi. Nemka je z veliko prednostjo zmagala, drugouvrščeno Švicarko Marianne Kaufmann-Abderhalden je prehitela za 70 stotink, tretja je bila Italijanka Elena Fanchini (+1,20). Tina Maze je na progi, na kateri nikoli ni blestela, dosegla šesto mesto (+1,54), kar je njena najboljša uvrstitev v Lake Louisu. Solidno sta se izkazali še dve Slovenki. Ilka Štuhec je zasedla 15. mesto (+1,98), Maruša Ferk pa 25. (+2,61). Vanja Brodnik (58.; +5,00) se ni uvrstila med najboljših trideset. Prvič po poškodbi kolena je nastopila Lindsey Vonn, ki pa očitno še ni najbolje pripravljena, saj je zaostala za dobitnicami točk (41.).

Ko so ženske še čakale na dovoljenje za start, so moški svoje delo že opravili v Beaver Creeku. Slovenski alpski smučarji so na peti tekmi v sezoni vendarle osvojili prve točke. A Miklavž, ki je nosil včeraj, ni bil najbolj radodaren. Privoščil jim je le enajst točk, ki jih je za dvajseto mesto dobil Andrej Šporn. Na ta podatek lahko pogledamo tudi s svetle plati. Špornu proga v Beaver Creeku nikoli ni ustrezala, včeraj pa je na njej dosegel najboljši rezultat. Slabše je šlo preostalima Slovencema. Rok Perko je po dobrih prvih dveh vmesnih časih veliko zaostal, nato pa še odstopil. Klemen Kosi je zasedel 53. mesto (+4,15). »Prebili smo led. Razmere so bile zelo težke predvsem zaradi nizkih temperatur. Rezultat je dobra popotnica za Andreja, pa tudi za Roka, ki se ga v zadnjem tednu drži smola. Verjamem, da se mu bodo zadeve 'poklopile', tokrat je pač naredil napako,« je povedal slovenski trener za hitre discipline Tadej Platovšek, s katerim se strinja tudi Šporn, ko pravi, da je dobil potrditev pred nadaljevanjem sezone, ko bodo na vrsti smuki, ki mu bolj ustrezajo.

Tekmovalci so imeli na progi ptic roparic precej težav z vidljivostjo. Progo so nekoliko spremenili, kajti v zgornjem delu so smučali po smučišču, po katerem so pred tednom dni tekmovala dekleta, medtem ko je bil spodnji del klasičen. Najbolje se je znašel Aksel Lund Svindal. Norvežan si je v finišu proge privozil 17 stotink prednosti pred Hannesom Reicheltom. Uvrstitve na zmagovalni oder se je veselil še Italijan Peter Fill (+0,20).