Nemka Höfl-Riescheva je slavila osmo smukaško zmago v karieri. Na manj kot sekundo zaostanka se ji je približala le Švicarka Maria Kaufmann-Abderhalden (+ 0,70), ki je bila šele tretjič na stopničkah svetovnega pokala. Tretja je bila Italijanka Elena Fanchini (+ 1,20).

Slovenska šampionka je pokazala eno svojih boljših smukaških predstav v novi sezoni. Po neuspešnem nastopu na uvodnem smuku v Beaver Creeku in 16. mestu je 30-letna Črnjanka znova vzpostavila stik z najboljšimi ter s šestim mestom vpisala najboljši izid na smukih v Lake Louisu, kjer je bila doslej najvišje lani z 10. mestom. Mazejeva se je dobro počutila že na treningu, dobre vožnje pa so tudi posledica dejstva, da je bil Lake Louise letos druga smukaška postaja svetovne ženske karavane in da je Mazejeva v Kanado prinesla že nekaj prave smukaške forme.

Mazejeva je bila 17. na startu, v zgornjem delu je držala stik s takrat vodilno Italijanko Eleno Fanchini, ob tretjem merjenju vmesnega časa je zaostala 47 stotink sekunde, nato pa je z odlično vožnjo pridobila pol sekunde ter bila ob četrtem merjenju celo za devet stotink hitrejša od vodilne, ob prihodu v cilj pa je bila z zaostankom 34 stotink tretja. Z zaostankom Mazejeva ni bila najbolj zadovoljna in je zmajevala z glavo. Kljub temu pa je njen končni zaostanek, ena sekunda in 54 stotink, zadoščal za drugi izid v novi sezoni, po tretjem mestu na slalomu v Leviju.

S startno številko 29 je nastopila Ilka Štuhec, ki ima za seboj nekaj odličnih tekem v hitrih disciplinah. V tem slogu je začela tudi tokrat, saj je imela na polovici proge sedmi čas, njen zaostanek za Höfl-Rieschevo pa je znašal 44 stotink. Nadaljevanje vožnje je nato vsebovalo nekaj manjših napak, ki so prištevale desetinke k skupnemu času, kar je ob prihodu Štuhčeve v cilj pomenilo 13. mesto oziroma končno 15. z 1,98 sekunde zaostanka. Na startu je bila še ena Slovenka Vanja Brodnik, ki je z zaostankom petih sekund zasedla predzadnje, 57. mesto.

Aktualna smukaška olimpijska prvakinja Američanka Lindsey Vonn, ki od hude februarske poškodbe kolena na svetovnem prvenstvu ni tekmovala, je zaostala več kot tri sekunde in je na 40. mestu ostala brez točk. V Lake Louisu je sicer doslej vpisala že 14 zmag, tokrat pa je bila daleč od najboljših.

Tekmovalke so se morale vsak na svoj način spoprijeti z izjemno nizkimi temperaturami ter se zaščititi pred ozeblinami, termometer na startu je kazal kar 30 stopinj pod ničlo. Organizatorji so zaradi nizkih temperatur in meglic, ki so se ustvarile, začetek tekme prestavili za eno uro.