Slovenija je imela priložnost za stopničke, vendar je po slabšem skoku Prevca ostala praznih rok. Prevc je v finalu v težkih razmerah skočil 88,5 metra, tako da mu ni uspelo zadržati Slovenije na tretjem mestu. "Na tekmi so bile precej kaotične razmere. Morda se naša najmlajša članica Ema Klinec v takšnih razmerah še ni najbolje znašla. Pri njej je bilo prisotnih še nekaj preveč šumov, ki so se ji priklatili v skok. Z drugim skokom je že pokazala večjo trdnost. Tekmovanje je za nami in lahko rečemo, da imamo eno izkušnjo več. Maja Vtič je odskakala tako, kot je bilo za ekipo potrebno," je po tekmi dejal trener ženske skakalne ekipe Jože Berčič.

Za Slovenijo je tekmo odprla Vtičeva, ki je skočila 94 metrov in po prvi skupini slovenski reprezentanci priborila tretje mesto. Hvala (86 m) je za njo kljub ugodnim vetrovnim razmeram nastopil slabše ter ekipo popeljal mesto nižje. Klinčeva je v svojem debiju med svetovno elito skočila 81 metrov. Prevc pa je s skokom 101 metrov je slovenski ekipi po prvi seriji priskrbel četrto mesto. Po prvi seriji je vodila Avstrija pred Japonsko in Norveško.

Vtičeva je v finalu zmogla še meter in pol dlje (95,5), Hvala je skok v finalu popravil (97,5) ter Slovence pred zadnjima dvema predstavnikoma popeljal do petega mesta. Klinčeva je s skokom 93,5 Slovenija popeljalo na najnižjo stopničko zmagovalnega odra, zadnji Prevc pa je bil v finalu prekratek za zmagovalni oder. Nemec Karl Geiger je sicer z daljavo 107,5 metra postavil rekord skakalnice.

V soboto je na sporedu posamična moška in ženska tekma na srednji skakalnici. Pred ženskimi kvalifikacijami bodo izpeljali še eno serijo treninga, ki je danes odpadla.

Od Slovencev je spodletelo le Matjažu Pungertarju (52. mesto). Robert Kranjec je imel 10. dosežek kvalifikacij, Peter Prevc 13., Jaka Hvala 27., Tomaž Naglič 36. in Rok Justin 39. Jurij Tepeš ima nastop na tekmi zagotovljen, saj je v svetovnem pokalu med najboljšo deseterico.