Slovenski nastopi so bili pod pričakovanji. Fak je bil s po enim kazenskim krogom soliden, Bauer je moral v kazenski krog trikrat in pristal na 64. mestu, veteran Marič je bil po štirih zgrešenih strelih 71., mladi Simon Kočevar pa je z dvema zgrešenima streloma delo na strelišču opravil solidno, v smučini pa je bil prepočasen za vrhunske dosežke in tekmo je končal na 97. mestu.

Berger je v Avstriji pokazal izredno tekaško formo in kljub dvema kazenskim krogoma na desetkilometrski razdalji za 13 sekund ugnal dvakratnega zmagovalca skupnega seštevka svetovnega pokala Francoza Martina Fourcada, ki je podrl vseh deset tarč. Na olimpijsko sezono se je dobro pripravil tudi zimzeleni Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki se je v kazenskem krogu zavrtel enkrat, za Francozom zaostal sekundo in pol ter se po tekmi fotografskim aparatom nastavljal na najnižji stopnički. Po več kot dveh letih in pol je tako Berger spet stopil na najvišjo stopničko zmagovalnega odra. Mednju se je z brezhibno strelsko predstavo vrinil Fourcade, ki je letos že dvakrat zmagal in po treh tekmah premočno vodi v skupnem seštevku svetovnega pokala.

Razmere na progi so se med tekmo spreminjale, tekmovalci z višjimi štartnimi številkami so imeli na progi tudi več težav. Fak je bil nenatančen enkrat v položaju leže in enkrat v položaju stoje. "Nastop še zdaleč ni bil popoln, saj se mi ni izšlo, kot sem pričakoval. Ne glede na to, da sem lani tu zmagal, je treba gledati naprej in letos bi bilo spet potrebno pokazati, koliko zmorem. Očitno še nisem pripravljen za naskok na vrh, pričakujem pa iz tekme v tekmo izboljšanje stanja, tako strelsko kot tekaško," je dejal Fak.

V Hochfilznu bo tudi v soboto dvojni program. Na sporedu bosta obe štafetni preizkušnji, slovenska ekipa pa bo nastopila samo pri moških, v ekipi bodo Simon Kočevar, Klemen Bauer, Janez Marič in Jakov Fak. "Naša želja je uvrstitev med šesterico, zadovoljni pa bi bili tudi z osmim mestom. Odločili smo se za bolj zanesljivo varianto s Klemnom v drugi in Jakovom v zadnji predaji. Simon ne bi smel zaostati več kot minuto, Klemen in Janez pa streljati kot znata in takrat lahko realno računamo z izpolnitvijo pričakovanj," je pred sobotno tekmo še napovedal glavni trener Uroš Velepec.