Gasparinova si je zmago pritekla v smučini, saj je kljub zgrešenemu strelu in kazenskemu krogu za 1,2 sekunde ugnala Čehinjo Veroniko Vitkovo in za dve sekundi Rusinjo Irino Starič, ki sta streljali brez napake. Zmago je na zadnjem streljanju zapravila Norvežanka Tora Berger, ki je morala po drugem streljanju dvakrat v kazenski krog, za zmagovalko pa je zaostala borih 6,4 sekunde.

Veselje ni bilo nepopisno le pri zmagovalki, ampak v celotni švicarski ekipi, saj je Gasparinova Švici pritekla prvo biatlonsko zmago v svetovnem pokalu sploh.

V zvezi s slovenskimi nastopi velja izpostaviti solidno tekaško formo Gregorinove, ki je po vsakem streljanju sicer morala preteči dodatnih 150 kazenskih metrov, v zadnjem krogu pa je v smučini prehitela kar 13 tekmovalk ter se prebila v dvajseterico. Trenerji bodo nedvomno zadovoljni tudi z nastopom mlade Anje Eržen, ki je prvo točko svetovnega pokala zgrešila za dobrih 10 sekund, a je svojo nalogo opravila z uvrstitvijo na nedeljsko zasledovano tekmo.

Najbolje uvrščena Slovenka Gregorinova si je na današnji tekmi želela izboljšati predvsem streljanje v primerjavi s tekmami v Östersundu, a je imela predvsem na prvem strelskem postanku smolo z vetrom, zgrešen strel stoje pa jo je oddaljil od želene deseterice. "Res škoda za strel, pri katerem mi je ponagajal veter. Na strelišču se je bilo potrebno maksimalno potruditi za dobro predstavo in čeprav sem zgrešila tudi zadnji strel stoje, sem po dosedanjih nastopih kar zadovoljna. Streljala sem nekoliko dalj časa, z dvema vdihoma vmes in se vsaj približno spet vrnila na raven, ki si jo želim. Tekaško sem opravila še mnogo bolje, saj forma narašča, ter zadnji krog pridobivala v primerjavi s tekmicami," je po tekmi razmišljala Gregorinova, ki je v zadnjem krogu dosegla celo tretji tekaški čas.

Mlada Anja Eržen je z najboljšo uvrstitvijo v karieri, na tekmi svetovnega pokala je nastopila tretjič, izpolnila osebni cilj: "Cela tekma mi je zelo dobro uspela in vesela sem tega rezultata. Zdaj vem kaj zmorem, tudi točke niso daleč oddaljene," so bile besede najmlajše članice slovenske ekipe.