Po zmagi proti Zagrebu so Celjani pričakovali še uspeh proti Gorenju.

Pred tekmo z nami so bili neverjetno samozavestni in prepričani o sebi, kar nas je še dodatno podžgalo. Dajali so čudne izjave, kot da igrajo proti ne vem komu, ne pa proti državnim prvakom. Očitno jih je zmaga proti Zagrebu ponesla malce previsoko. V Celje smo prišli neobremenjeni in sproščeni, čeprav tudi brez prvega strelca Klemna Cehteta. Odigrali smo zbrano, pametno in disciplinirano v obrambi in napadu. Nismo delali velikih napak in neumnosti, nismo streljali iz polpriložnosti in uspešno smo izkoriščali zicerje. Vse smo imeli pod nadzorom.

Celjani so recept za uspeh videli v obrambi, ki je proti Zagrebu prejela le dvajset golov.

To so napovedovali, a vedel sem, da nas ne bodo ustavili pri dvajsetih golih. Nisem dvomil o naši učinkovitosti, bolj sem se bal naše obrambe, ki pa ni zatajila. Celjani imajo dobro obrambo, a Zagreb ima povsem drugačno zunanjo linijo kot Gorenje. Zagrebovi igralci so višji, težji in počasnejši, Gorenjevi nižji, lažji in hitrejši. Igrali smo hitro in kombinatorno ter skoraj vsakič izigrali Celjane. Bili smo boljši in nihče nam ne more nič očitati.

V bratskem dvoboju je Sebastian sicer dosegel zadetek več kot vi (7:6), a točki sta bili na koncu vaši.

Če se pošalim: takoj podpišem, da on na vsaki tekmi zabije več golov, jaz pa dobivam točke. Oba sva profesionalca, se bojujeva za barve svojega kluba in želiva vedno zmagati. Čeprav sva brata in se super razumeva, je to normalno. Tega sva vajena, saj že četrto leto igrava v različnih klubih, a ta sezona je malce drugačna, saj igrava drug proti drugemu v dveh najboljših slovenskih klubih. No, je pa seveda dober občutek dvakrat na dveh derbijih premagati brata.

Gorenje ima po 14 krogih že tri točke prednosti pred Celjani.

Odigrana ni še niti polovica prvenstva in prav nič še ni odločenega v boju za prvaka. Liga je letos malce manj izenačena kot v preteklosti oziroma je manj presenečenj s strani manjših klubov. Z zmago v Celju si nismo priborili le treh točk naskoka, ampak tudi psihološko prednost pred Celjani, saj smo jih ugnali že desetič zapored. Morebiti bo sredin poraz v njihove vrste vnesel dodaten nemir in nesproščenost. Vseeno moramo ostati zbrani in ne sme nas zajeti evforija. A ne glede na zaostanek so Celjani še vedno favoriti: imajo izkušenejšo ekipo, ki skoraj ni doživela sprememb, v Gorenju pa je bilo veliko odhodov in prihodov. Toda če bomo še naprej igrali in delovali tako, kot smo v Celju, se nimamo česa bati.

Na vsaki tekmi igrate skoraj vseh šestdeset minut v obrambi in napadu. Ali boste lahko zdržali v takšnem ritmu vso sezono?

Na takšnih tekmah, kot je bila v Zlatorogu, in v takšnem vzdušju ne moreš in ne smeš biti utrujen. A tudi če si, iz sebe iztisneš še zadnje atome moči. Verjemite mi, utrujen sem za znoret, saj igram vse tekme v slovenski ligi in evropski ligi prvakov. Toda to je pač moj posel, zato ne stokam, ampak treniram in igram. Želim igrati in v igri pozabim na utrujenost. Kljub dolgi in naporni sezoni upam, da se ne bom iztrošil, še posebno, ker na položaju srednjega zunanjega skoraj nimam prave zamenjave.