Dnevnikova stava
Dnevnik.si

Dnevnikova stava

Nogomet - Italija - 1.liga

Bologna - Juventus
2

Juventus je našel pravo formo in niza zmage, ob seriji remijev Rome pa je v serie A na vrhu lestvice pridelal že tri točke prednosti, česar Torinčani prav gotovo ne mislijo tako zlahka zapraviti. Tudi proti Bologni, ki jo čaka boj za obstanek, je »stara dama« velik favorit, Juve pa je vedno znal dobivati takšne tekme v gosteh, kjer ostali konkurenti za scudetto ponavadi zgubljajo odločilne točke. (6/10)

Nogomet - Portugalska - 1.liga

Benfica - Arouca/+1/
1

Benfica, Sporting in Porto bijejo hud boj za naslov portugalskega prvaka, v katerem je domači spodrsljaj proti predzadnji Arouci lahko tudi usoden, zato na stadionu Da Luz danes ne gre pričakovati drugega kot prepričljivo zmago Benfice. (8/10)

Nogomet - Rusija - 1.liga

Zenit - Ural
1

Zenit je padel v krizo, saj že sedem tekem ni okusil slasti zmage, v prvenstvu pa ga je to stalo tudi prvega mesta, ki ga je predal Lomomotivi. A slej ko prej mora močna zasedba iz Sankt Peterburga spet koga premagati, Ural pa se zdi za kaj takega več kot ugoden, saj je v ruskem prvenstvu do sedaj izgubil 10 od 18 tekem in je na lestvici šele 14., osvojil pa je kar 25 točk manj kot Zenit. Ob ogromni razliki v kvaliteti bi morali domači imeti res slab večer, da bi ponovno ostali brez zmage. (7/10)

Nogomet - Turčija - 1.liga

Galatasaray - Elazigspor
1

Galatasaray je v prvenstvu pridelal že devet točk zaostanka za Fenerbahčejem, zato Roberta Mancinija čaka precej dela, če želi ubraniti lanski naslov prvaka. Tokrat njegovi varovanci gostijo zadnjeuvrščeno ekipo prvenstva, proti kateri ne bi smeli imeti prav veliko težav, z visoko zmago pa bi si lahko dvignili samozavest pred pomembnimi tedni, ki so pred njimi. (8/10)

Košarka - Mednarodni - Evroliga

Panathinaikos - Crvena zvezda
1

Tekma verjetno neposredno odloča o tekmecu v top16, saj je med moštvoma le zmaga razlike. Panathinaikos je bil v Beogradu zrel za poraz, a so domači v zaključku rednega dela in nato podaljšku Grkom praktično podarili zmago, za katero bi sedaj ubijali. A izgubili so z le štirimi točkami, torej bi Zvezda danes ob zmagi s +5 ali več Panathinaikos na lestvici prehitela, a to bo vse prej kot lahko, saj se Grki zavedajo, da jih zmaga vodi v drugi del tekmovanja, zato bodo tekmo vzeli resno in igrali motivirani, kot da gre za finale, ob bučni podpori s tribun pa jim bodo pod pritiskom nekaj točk verjetno podarili tudi sodniki. (7/10)