Na olimpijskih igrah pred 25 leti je s skokoma 70 in 90 metrov osvojil gladko zadnje mesto, a ob tem nepričakovano požel veliko medijske pozornosti. Oče dveh otrok zdaj načrtuje, da bo od prihodnjega tedna v Nemčiji že treniral.

"Še vedno sem v precej dobri formi in skočiti želim, preden bo prepozno, s psihičnega stališča. To bo zame zadnja priložnost in zanima me, če mi bo uspelo. V meni je bil vedno prisoten tisti tekmovalni duh, se pa zavedam tveganja, ki ga s seboj prinesejo smučarski skoki. Sem živčen, a hkrati tudi komaj čakam," je za časnik Glucester Echo dejal Edwards.

Edwards se je po Calgaryju posvetil študiju prava, delal je kot motivacijski govorec, osvojil tekmo zvezdnikov britanske televizije v skokih v vodo in je leta 2010 nosil tudi olimpijsko baklo pred igrami v Vancouvru. Ne bo pa več skakal z očali z debelimi stekli, ki so bila njegov zaščitni znak, saj so mu operirali oči in zdaj bolje vidi.

"Ta skok v Nemčiji mi daje priložnost, da poletim 125 metrov daleč, prvič v zadnjih 18 letih. Ker sem imel operacijo oči, zdaj vidim, kam skačem, zato bi lahko imel na zaletišču težave in se morda po njem tudi ne bom spustil," pa je za BBC dejal vedno šaljivi Edwards.

Preberite tudi intervju z Edwardsom, ki ga je leta 2011 z njim naredil Dnevnikov novinar Borut Mehle.