Mazejeva je na svojem blogu zapisala, da pogreša to, da svoja doživetja in občutke deli z navijači, saj, kot pravi, dobi od zvestih navijačev in od ljudi, ki čutijo z njo, veliko energije. "Za mano je eden rezultatsko najslabših vikendov zadnjih let. Ja, precej šokantno vse skupaj, ampak kljub temu ni tako črno, kot se zdi. Verjamem, da je bil ta tunel eden izmed krajših na moji poti in bo svetloba kmalu zopet močna," je zapisala slovenska smučarska zvezdnica.

Ob tem je dodala, da tudi v povprečnih rezultatih vidi veliko pozitivnih stvari, njena zaveznika pa sta potrpežljivost in čas, zato je ni ničesar strah. "Lahko je, ko gre vse po maslu in imaš prosto glavo. Da mi je v Beaver Creeku šlo vse narobe, pa mi verjetno ni treba omenjati," je še povedala Mazejeva.

Branilka skupne zmage v svetovnem pokalu je dodala, da v Lake Louisu vlada prava zima in nizke temperature. "Tokrat to ne bo prvi smuk, ampak imam v nogah že nekaj dni treninga. Vse to me polni s pozitivno energijo, saj mi je proga resnično všeč, ampak nikoli nisem našla pravih občutkov za hitro drsenje. Upam, da bo tokrat drugače," je na blogu svoje misli delila Mazejeva.

Nastop Vonnove na tekmi še vedno negotov

Glavna novica za svetovne medije po uvodnem treningu smuka je bila vrnitev olimpijske prvakinje Američanke Lindsey Vonn, ki se je prvič po hudi poškodbi februarja letos preizkusila v svetovnem pokalu. Štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala je uspešno in relativno hitro prestala trening, na odločitev o nastopu na smuku pa bo počakala po drugem treningu, ki bo na sporedu v četrtek.

Vonnova je v Lake Louisu zabeležila 14 od svojih skupaj 59 zmag v svetovnem pokalu. Na 25 tekmah, ki jih je odpeljala v Lake Lindseyju, kot so šaljivci poimenovali to kanadsko zimsko letovišče, pa je 20-krat stala na stopničkah. Na uvodnem treningu je z 22. časom sicer več kot dve sekundi zaostala za najhitrejšo smučarko treninga, Španko Caroline Ruiz Castillo.

"Zelo sem vesela, da sem se vrnila prav v Lake Louisu," je po treningu dejala Vonnova: "To je bila moja prva vožnja, prva prava preizkušnja po februarskem padcu, zato sem bila seveda malce živčna. Res me zraven ni bilo zelo dolgo. Koleno je dobro, čutim, da je stabilno, a o mojem morebitnem nastopu na tekmi se bomo skupaj odločili po zadnjem treningu."