Spektakel je zadovoljil francosko razvajeno publiko, ki je vajena največjih športnih spektaklov. Gospodarska delegacija tega sicer ni gledala, a Francoze smo prepričali, da znamo. To je velik dosežek. Ključ pa je bil v tem, da so naredili malo lastnih napak, kar je glavni princip v odbojki.

Bolj kreativne akcije je pokazal slovenski prvak kot pa tujska legija pri Francozih. Naši fantje se jih niso ustrašili, ampak je bila prisotna velika želja. Kljub vsem pritiskom, ki vladajo okoli njih, so odigrali mirno in raznovrstno. Verjeli so v svojo moč, ta želja pa je bila vseskozi prisotna.

Včasih je koncentracija malce padla zgolj v obrambi, kar pa je v tako dramatičnem srečanju razumljivo. Kakšno napako je storil zgolj sodnik. Vse igralce bi pohvalil, saj je pri ACH Volleyju vladalo bratsko vzdušje. Ekipa je funkcionirala kot švicarska ura. Toda medsebojni dvoboj s Toursom je bil izgubljen že v Ljubljani, ne v Franciji. Včeraj bi bilo bolj težko zmagati, kot je bilo sploh na prvi letošnji tekmi v Piacenzi.

Vesel sem, da je na sceno stopilo veliko mladih in perspektivnih igralcev, kot sta Pokeršnik in Brulec, zraven pa sta se odlično vklopila tudi tujca Ćuk in Rašić. Takšnega kolektiva se ne sme razbijati, ampak ga je treba negovati. Če seveda hočemo ostati konkurenčni v Evropi.

Trener Slabe pa je tekmo vodil zelo dobro. Čeprav ima ameriški način, je prisluhnil slovenski doktrini. Bil je dinamičen, v pravem trenutku pa je znal odpočiti največje zvezdnike.

Viktor Krevsel je nekdanji jugoslovanski in španski selektor.