Že jutri zvečer bo na obisku predstavnik zmerno konservativne ustanove. (Medklic – če ne veste, katere so vse te ustanove, ste vsaj toliko nerazgledani kot večina naših politikov, in naj vas prav nič ne skrbi, tudi nam imena niso čisto jasna). Gre sicer za visokega uradnika, ki pa ni čisto pri vrhu odločanja. Izvedeli smo, da gre po političnem prepričanju za neke vrste krščanskega socialista s poganskimi koreninami. Vse kaže, da bo njegov paket pomoči bolj skromen, kljub temu pa bo njegova delegacija zelo številna, pravijo, da ima tudi daleč najbolj nevarno varnostno službo.

Najbolj se lahko bojimo drugega predstavnika trojke, ki pride v Slovenijo s posebnim letalom čez dva tedna, se pravi, ko bodo že znani obremenitveni testi naših bank. To seveda ne čudi, saj gre za daleč najbolj konservativnega možakarja, desničarja neoliberalnih vrednot, ki se je že pred desetletji v celoti zapisal kapitalu, ki financira tako njegovo opremo kot dejavnost ter odnose z javnostjo in marketing. Obljublja največji in najbolj bogat sveženj pomoči, temu primerno pa so tudi njegove zahteve največje. Bančniki, gospodarstveniki in politiki bodo morali že pred prihodom predložiti vse dokaze o dosedanjem delu, z njim pa se praktično ne bo srečal nihče, saj ne mara neposrednih stikov s prejemniki pomoči. Rad se sicer pokaže v javnosti, medtem ko neposredno pomoč običajno nakaže ponoči, neposredno na transakcijski račun, iz države pa bo odšel brez slovesa in pozdrava, še preden se bo zdanilo.

Državljani si lahko še največ obetajo od tretjega predstavnika. Na videz dobrodušen in rahlo rdečeličen, pretežno zarejen in v krzno oblečen možak je edini levičar trojke. Šlo naj bi sicer za socialista in demokrata po političnem prepričanju, a mu mnogi očitajo neslavno preteklost v nekdanjih komunističnih in socialističnih ureditvah. Z obema drugima predstavnikoma trojke ni v najboljših odnosih, evropski rumeni tisk pa se je že pred časom razpisal o tem, da naj bi šlo za nekdanjega tajnega agenta ruske KGB. Ne mara vožnje z letalom, raje se vozi po cestah, še raje po zasneženih stranpoteh. Je tudi najstarejši od vseh, zato so mu škodoželjno nadeli vzdevek Dedek. Svoj prihod je napovedal ob koncu leta, del zadnjega svežnja pomoči pa naj bi nakazal šele prvi dan novega leta. Poleg omenjene politične preteklosti je zdaj že javno znano, da ima tudi nekaj bolj čudnih navad. Je menda velik ljubitelj glasbe, ima pa nekoliko čudna nagnjenja, saj mu morajo prejemniki pomoči sesti v naročje in peti pesmice. Menda smo zato od krajanov Stražišča pri Kranju izvedeli, da v premierkini dnevni sobi gori luč še dolgo v noč, iz hiše pa se sliši ubrano petje, od daleč se zdi, kot da gre za otroško pesmico Ringaraja.

Na za zdaj še neuradno napoved prihoda trojke se je sicer že odzvala opozicijska SDS, ki je prek twitterja sporočila, da ne eden, ne drugi, ne tretji sploh ne obstaja! Po naših podatkih gre za groba natolcevanja.