Glede na dosežke v poletni sezoni so tudi za zimo pričakovanja velika.

Cilji so intimni. Želim biti boljša kot v lanski zimi. A to, kar sem naredila lani, ne šteje prav nič. Vse začenjamo na novo. Poleti mi je šlo vse po željah, tudi telesna pripravljenost je na visoki ravni, zato nestrpno čakam, da vidim, kaj sem sposobna pokazati na tekmi.

Težav s prehodom na sneg ne bo, ker ste trenirali v Ramsauu in Planici.

V Ramsauu smo imele dva treninga, v Planici tri, kar pomeni, da imam v nogah 50 skokov na snegu. Glede na solidno tehnično izvedbo dovolj, da grem v sezono z zmernim optimizmom.

Kakšne spremembe je prinesel trener Jože Berčič, potem ko je po lanski sezoni odstopil Matjaž Triplat?

Obsega treningov nismo povečevali. Nekaj sprememb je v pristopu in metodah dela, ki so mi prinesle napredek v tehniki. Z novim trenerjem smo se dobro ujele; avtoritete si ne gradi s strogostjo, ampak z znanjem. Zahteva, da trdo treniramo, a pred nami je toliko izzivov, da se vsake naloge brez oklevanja lotimo resno.

V olimpijski sezoni je enajst prizorišč s tekmami svetovnega pokala, od tega kar dve v Sloveniji z Ljubnim 25. in 26. januarja ter finalom 22. marca v Planici.

Osrednji dogodki so Ljubno, Soči in Planica. Šla bom od tekme do tekme. Vsa dekleta komaj čakamo premierni nastop na olimpijskih igrah.

Kaj se je v ženskih smučarskih skokih spremenilo z uvedbo svetovnega pokala?

Veliko. Vse na boljše, k profesionalizmu. Najbolj izstopa medijska pokritost tekem in s tem naša prepoznavnost. Organizacija tekem je na višji ravni, kot je bila v celinskem pokalu. Vesela sem, da prav Ljubno slovi po tekmi, na kateri je bilo največ gledalcev.

Doma ste iz Zagorja, študirate na Fakulteti za varnostne vede v Ljubljani, skakalnici za trening pa imate v Kranju in Planici. Kako vse skupaj uskladite?

V Zagorju sem le ob koncu tedna, ostale dni pa zaradi usklajevanja s treningi živim v Kranju. Ker imamo v Ratečah vikend, prespim kar tam, če skačemo v Planici. Torej dovolj postojank, da nimam težav z logistiko. Pozimi ni veliko časa za študij, a vse skupaj nadoknadim spomladi in poleti, tako da sem trenutno v drugem letniku.

Preden ste se povsem posvetili smučarskim skokom, ste bili zelo dobra nogometašica.

To sem še vedno. Zlasti poleti gremo v Zagorju s prijateljicami na nogometno igrišče in odigramo tekmo, v kateri ni popuščanja. Izziv so vse igre z žogo.