"Ne rešujemo težav, ampak se soočamo z izzivi. Pojavlja se kar nekaj posameznikov in ekipa, ki se bodo OI udeležili prvič. V takem primeru potrebuješ kar nekaj časa, da dojameš vso razsežnost pravil Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki veljajo v času iger. Verjamem, da se bodo vsi sčasoma vse bolje znašli in da v Sočiju ne bomo potrebovali daljših in bolj globokih pogovorov na to temo. Veseli me, da se vsi gibljemo v pravo smer, da bomo na OI čim bolj uspešni," je po sestanku s predstavniki hokejske zveze na čelu s predsednikom Matjažem Rakovcem povedala Majdičeva.

"Vsi smo zelo veseli, da tretjič v zgodovini OI Slovenijo zastopa tudi moštveni šport, prvič pa bo to v zimskem času. Iskrene čestitke hokejistom za srčnost in borbo. OI pa se bližajo z neverjetno hitrostjo. Naši hokejisti so si že z uvrstitvijo v Soči na široko odprli vrata tudi za nastop na OI leta 2018 v Južni Koreji. Začeli so verjeti vase in v svoje sposobnosti, selektor pa je opravil fantastično delo," je menila Majdičeva.

»Dokler sem bila mlajša, je bila vloga vodje ekipe povsem nepomembna«

Najboljša slovenska tekačica na smučeh v zgodovini se je prvič znašla v vlogi vodje reprezentance na OI. "Dokler sem bila mlajša, je bila vloga vodje ekipe povsem nepomembna. Ko pa sem postajala starejša in bolj izkušena ter sem bila uspešnejša, pa sem prišla do spoznanja o pomembnosti vloge tudi te druge plati športa. Že v času svoje aktivne kariere sem videla, da je veliko funkcionarjev prostovoljcev, ki nam s svojim delom v prostem času omogočajo boljše pogoje za nastopanje. Želeli pa smo, da bi bilo več športnikov zastopanih v raznih organih. To delo zahteva veliko časa in aktivni športniki v času karier ga nimajo. Športniki, ki smo upokojeni, pa smo željni hitrih rezultatov in to včasih v teh vodah ne gre tako hitro. Moram pa reči, da sem že na OI v Vancouvru in že prej v Torinu videla, da je zelo dobro organizirano delo v okviru Olimpijskega komiteja Slovenije, v katerega so vključeni tudi vsi trenerji ter drugi spremljevalci. Zato običajno stvari potekajo nemoteno."