Odkar je bila skupina pred 33 leti ustanovljena, je poskrbela za kar nekaj nepozabnih navijaških večerov na Santiago Bernabeu. A strast, ki jo pri Ultras Sur čutijo do Reala, ni po okusu vseh. Transparenti z nacistično tematiko, rasistični napevi in nasilno obnašanje so postali prepogost in preveč moteč dejavnik na tekmah, ki hkrati meče slabo luč na eno največjih nogometnih institucij na svetu.

Perez je zato že sklenil, da bo skupini na stadionu odvzel sedeže in jih dodelil mlajšim predvsem pa spoštljivejšim imetnikom vstopnic, je v ponedeljek poročal španski radio COPE. Takšni odločitvi predsednika je bržčas botrovalo tudi dejstvo, da so oblasti štirim članom Ultras Sur zaradi prikazovanja nacističnih simbolov na tekmi Reala in Atletica lanskega oktobra za 12 mesecev prepovedale obiskovanje športnih prireditev, hkrati pa so jim naložile še denarno kazen v višini tri tisoč evrov.

Kot piše španski športni dnevnik As, bo Perez Ultras Sur v naslednjih tednih odvzel kar 885 sedišč in jih do januarja dodelil navijaški skupini Fans Sur.